• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i København burde du oppleve?

Tar man turen til Købehavn, er det flere steder man bør føres opp på besøkslisten, der i blant det verdensberømte Tivoli, strategisk plassert i sentrum av byen, er stedet både enkelt og hurtig å komme til. Enten man er til fots, egen bil eller reiser kollektivt. Tivoli er verdens nest eldste fornøyelsespark, kun slått av Dyrehavsbakken, som ligger i Klampenborg, knappe 10 kilometer utenfor bygrensen av København. Dyrehavsbakken er et noe rimeligere alternativ, og mange foretrekker den noe mer avslappende atmosfæren som dominerer der.

Selvfølgelig er Den lille havfrue på Langelinie et must, men vær forberedet på at hun er betraktelig mindre enn hva mange forestiller seg. Opplevelsen er dog den samme, og anbefales varmt.

Slottet med de danske kronjuveler

Er man til slott og adelsbygninger, er København et overflødighetshorn av dimensjoner. Nesten hvor man enn går i byen finner man spor etter tidligere tiders aristokrati, og blant de mest kjente slottene finner vi Amalienborg og Rosenborg Slot, begge kan ses fra innsiden, og sistnevnte inneholder de danske kronjuvelene. Å se et vaktskifte er også å anbefale.

Likeledes finnes det mange museer og gallerier i København, og blant de mest besøkte finner man Nasjonalmuseet, Storm P. Museet, Arbejdermuseet og for ikke å glemme, Ripleys Believe It Or Not, hvor flere av rekordene i Guiness Book Of Records presenteres på en humoristisk måte. En sikker vinner, spesielt blant den yngre garde.

Spaserer man en tur på Strøget, en av verdens første gågater, kan man ta avstikkere ut i de mindre gatene, også kalt “pisserænden”, hvor man finner mange små spennende butikker. Man kan også gå innom og bestige Rundetårn, et observasjonstårn på 34 meter, bygget mellom 1637 og 1642.

Sjarmerende Nyhavn

Kongens Nytorv og Rådhuspladsen er verdt å få med seg, og man kan besøke Hviids Vinstue med autentisk interiør fra 1723. Eller man kan gå over til Nyhavn og se byen fra sjøsiden på en av kanalbåtene, eller man kan leie en sykkel og ta turen på egenhånd. Dog fra kanalbredden i steden for.

Mange ser på en tur til Christiania som obligatorisk, men her er det et par ting man bør være oppmerksom på. Stedet regnes som trygt å ferdes i, men det anbefales å la kamera ligge igjen på hotellet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *