• Meny
  • Meny

Den lille havfrue

Du har helt sikkert sett bilder av den, statuen av den lille havfrue i København. Statuen har vært et ikon gjennom lange tider, og er i dag blant de aller mest populære attraksjonene i Danmark. Den ble gitt som en gave til byen fra grunnleggeren av Carlsberg Bryggeri, Carl Jacobsen.

Inspirasjonen bak den historiske statuen er hentet av den danske dikteren H.C. Andersen som utga eventyret Den lille havfruen i 1837. Det romantiske eventyret førte til at skulptøren Edvard Eriksen gikk løs på jobben med å lage statuen etter oppdrag fra Carl Jacobsen. Som modell for kroppen brukte han sin kone, Eline Eriksen, mens ballettdanseren Ellen Price satt modell når hodet skulle lages. Det endelige resultatet stod klart i 1913.

Den lille havfrue har i dag en så enorm status at man hvert år feirer statuens bursdag, som er den 23. august. Det sies at opptil 75 % av turistene som reiser til København, drar for å se Den lille havfrue.

Bronsestatuen er plassert på en granittstein langs havnestrekingen Langelinie på Østerbro. Den står plassert bare få meter fra sykkelveien og er et svært populært objekt for tilreisende fotografer.

Kollektivtrafikk København:
Nærmeste T-banestasjon: Østerport
Busstasjon: Indiakaj

Hva med tips til andre attraksjoner i København?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *