• Meny
  • Meny
Reiseguide for København

Reiseguide for København – 10 ting du må få med deg

Danmark er et populært land å feriere i, og hovedstaden København er et hyppig reisemål. Byen er så full av spennende og morsomme severdigheter at man kan bruke månedsvis uten å kunne nå å se det hele. Her er et lite utvalg av severdigheter man bør få med seg under et opphold i byen.

1. Den Lille Havfrue. Selve symbolet på København og alt som er dansk. Hun er betraktelig mindre enn hva man skulle tro, men absolutt verdt å få med seg. Støpt i bronse for over hundre år siden og en av Danmarks desidert største turistattraksjoner.

2. Amalienborg Slot. Dette slottet ble bygget allerede i 1750 og er den danske kongefamiliens faste bolig. Slottet har fire fløyer hvor Dronning Margrethe og prins Henrik bor i et av dem, og kronprinsen og kronprinsessen i en annen. Er man heldig kan man få et glimt av dem.

3. Tivoli. Turistattraksjonen som har gitt navn til en lang rekke forlystelsesparker verden over. Strategisk plassert ved siden av Københavns Hovedbanegård (sentralbanestasjon) er det umulig å ikke finne veien – for det bør man. Om ikke annet bare for å gå rundt og suge til seg av den unike atmosfæren som er der.

4. Fristaden Christiania. Her finner man en herlig blanding av små, morsomme hus med tilsvarende festlige innbyggere, som lever et ganske annerledes liv enn resten av innbyggerne i København. Inne i Christiania finnes det flere svært gode spisesteder og ofte holdes det gratis konserter med både kjente og ukjente artister.
Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle setter like stor pris på å bli fotografert, og definitivt ikke på den legendariske Pusher Street.

5. Rundetårn. Opprinnelig bygget som et observatorium for vitenskapsmenn, og det er fortsatt regelmessig i bruk av amatørastronomer når forholdene ligger til rette for det. Fra toppen av tårnet har man en fantastisk utsikt over «Kongens By», og så absolutt verdt den lange turen opp.

6. Nyhavn. En av de største turistmagnetene i København, og et populært sted både for turister og fastboende. Her finnes en lang rekke serveringsteder og restauranter og spesielt sommerstid er det et yndet sted å bare sitte og slappe av med en kald øl mens man skuer ut over alle menneskene på kaia.

7. Zoologisk Have. En av Europas eldste dyrehager, med tusenvis av dyr i alle fasonger og størrelser. Zoologisk Have i København er dessuten Europas eneste dyrehage med tasmanske pungdjevler.

8. Dyrehaven. Må ikke forveksles med Zoologisk Have. Dyrehaven er et stort parkanlegg på Jægersborg som inneholder en enorm hjortebestand og verdens eldste fornøyelsespark, Bakken. Det er gratis adgang på Bakken og man betaler kun for de forlystelsene man har lyst til å prøve.

9. Tycho Brahe Planetarium. Populært bare kalt for «Planetariet». Inneholder en utstilling med en rekke spennende gjenstander fra astronomi og romfart. Blant annet en månestein på over 200 gram, som er en av de største som befinner seg utenfor USA. Dessuten har planetariet to kinosaler hvor den ene er utstyrt med IMAX-utstyr som viser en fantastisk reise gjennom rommet.

10. Experimentarium City. Københavns svar på Teknisk Museum. Over 3000 kvadratmeter med morsomme eksperimenter for hele familien. Blant annet en tankekraftgenerator, en speilvendt sykkel(!) og mye mye mer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *