• Meny
  • Meny

Fornøyelsesparken Tivoli

Midt i sentrum av København ligger den kjente fornøyelsesparken Tivoli med handlegaten Strøget som en av naboene. Parken ble grunnlagt av Georg Carstensen og åpnet sine dører i 1843. Med det kan Tivoli skryte av å være verdens nest eldste fornøyelsespark, kun slått av Dyrehavsbakken i Klampenborg.

Attraksjoner og baner

Hva kan du så se og oppleve på Tivoli? Attraksjonene på Tivoli teller totalt 25 stykker og strekker seg fra barnekaruseller til villere berg-og-dal-baner. Barna kan prøve seg på blant annet båtkjøring, pariserhjul, heiser og blekksprutkarusellen. Den mer voksne delen av parkens besøkende har eksempelvis Dæmonen med tre looper, Odinexpressen og Nord-Europas høyeste karusell Himmelskibet.

Den mest populære attraksjonen på Tivoli er Rutsjebanen eller Bjergbanen som den også kalles. Rutsjebanen er en ber-og-dal-bane i treverg og en av verdens eldste som fortsatt er operativ. Parkens nyeste attraksjon er den råe Vertigo der du sitter i et lite fly og løftes fraktes rundt som i en gigantisk huske.

Ingen fornøyelsespark uten de obligatoriske spillebodene! På Tivoli finner du nok av boder og muligheter til å teste lykken. Noen er basert på ferdigheter, mens andre går utelukkende på flaks. Eksempler på spill og boder er pilkast, ballspill, kanonskyting og en stor spillehall. Premiene er ikke bare enorme sjokolader og kosedyr, men du finner også fire avdelinger for pengespill.

Tivoli har et bredt utvalg spisesteder som alle har spesialisert seg på sin nisje, det være seg dansk tradisjonsmat, bakervarer, biff eller burger. Og selvfølgelig er det muligheter for en morgenpils i parken. Verdt å prøve er det som i Danmark kalles for isvaffel. Dette er is i kjeks som gjerne fylles med 10 kuler is, marshmallows og syltetøy. Fantastisk!

Billetter:
Voksne: 95 DKK
Barn 0-7 år: Gratis

For å ha ubegrenset tilgang til alle attraksjonene må du kjøpe turpass som koster 199 DKK per dag.

Åpningstider:
Kommer ann på sesong. Se deres hjemmesider.

Adresse:
Vesterbrogade 3

Telefon:
+45 33 15 10 01

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *