• Meny
  • Meny

Nyhavn i København

Nyhavn ble i over hundre år regnet for å være det mest skumle og farlige strøket i København man kunne befinne seg i, og vold, drap og annen kriminalitet var dagligdagse hendelser. Kneiper med såkalte “gledespiker” fantes i hundretall, hvor det stort sett bare var de mest hardbarka sjøulkene som våget seg inn.

Slik er det ikke lenger, for på 1970- og 80-tallet ble hele havnekvarterer omfattende renovert, og Nyhavn består i dag av en mengde flotte restauranter, fortauskafeer, puber og fine barer. Noe som har gjort stedet til et av de mest besøkte turiststedene i København, og området regnes i dag som svært trygt og et trivelig sted å være.

Av severdigheter i Nyhavn finner man flere flotte 300 år gamle bygninger, deriblant det eldste, som har adressen Nyhavn nr. 9 og er fra 1681. Selve Nyhavn er en severdighet i seg selv, da det er en kunstig anlagt havn, utgravet av krigsfanger fra svenskekrigen i perioden 1671 til 1673, og mange døde under arbeidet.

Nyhavn – en perle om sommeren

I høysesongen om sommeren myldrer det av mennesker over alt i Nyhavn, og det arrangeres jevnlige festivaler og konserter der. Er man heldig, kan man også treffe på store internasjonale kjendiser som er på turné eller på annen måte besøker København.

Som en kuriositet kan det nevnes at til tross for sitt tidligere mildt sagt frynsete rykte, var det i nettopp Nyhavn den folkekjære dikteren H.C Andersen fant inspirasjon til sitt første eventyr, og Andersen bodde også i flere hus her den tiden han oppholdt seg i København. Les også om tips til hvilke restauranter i København du burde stikke innom.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *