• Meny
  • Meny

Hvor i København bør du bo? Anbefalte områder og bydeler

Du trår aldri feil om du velger å la turen gå til København. Den danske hovedstaden har så vanvittig mye å by på, enten du er interessert i kunst, mat, uteliv eller shopping. Den korte avstanden fra Norge og det brede utvalget gjør København til det perfekte reisemål for både helgeturer og lengre ferier.

Vi skal nå ta en titt på hvor i København du helst bør bo. Enkelte områder er nemlig noe mer fornuftige enn andre når det kommer til beliggenhet og nærliggende tilbud. Dette er de bydelene jeg mener er de aller beste:

Indre by

Indre By København

Indre By er å regne som det historiske sentrum av København. Her bor du nær sagt i midten av så godt som alt av shopping, overnatting og severdigheter. Således vil jeg si at dette er den aller beste bydelen i København, særlig for førstegangsreisende. Det vakre området inndeles i en herlig labyrint av brosteinsgater, trivelige samlingsplasser og museer med rik historie.

Innad i Indre By ligger Københavns kanskje mest kjente nabolag, Nyhavn. Dette har jeg valgt å regne som et eget område lenger ned i artikkelen. Er du glad i alt som har å gjøre med de kongelige vil du trolig elske å bo i Indre By. Her finner du nemlig både Det kongelige slott, Kongens Have, Amalienborg-slott og Christiansborg-palasset. Bydelen huser dessuten Kongens Nytorv, byens mest kjente samlingsplass.

Med sin sentrale beliggenhet, shoppingmuligheter og nærhet til de mest populære attraksjonene er Indre By er selvskrevent førstevalg for svært mange tilreisende.

Anbefalt hotell i Indre by

Et veldig godt overnattingsvalg i Indre By er majestetiske Phoenix Hotel Copenhagen. Ikke bare er hotellet flott, men det kan dessuten by på en rik historie som daterer seg tilbake til 1600-tallet. Med tre minutter å gå til henholdsvis Amalienborg Slott og Nyhavn bor du nær sagt midt i smørøyet.

 

Rommene er innredet på elegant vis, tydelig inspirert av tidligere historisk storhet. Til tross for et nydelig fokus på klassiske detaljer har rommene alt du måtte trenge av oppbevaringsplass, eget bad og seng med høy grad av liggekomfort.

Se flere bilder av rom og priser

Nyhavn

 

Det fotogene området Nyhavn kan tidvis være en turistmagnet, men det er samtidig også et veldig bra utgangspunkt for å oppleve København. Førstegangsreisende vil spesielt ha mye igjen for å velge Nyhavn eller en av de nærliggende gatene. Her bor du nær sagt sentralt i forhold til alt. Bydelen kjennetegnes ved fargerike lave byhus og varehus som siden har blitt forvandlet til boutiquehoteller og stemningsfulle restauranter. Det å vandre nedover lands kanalen omgitt av vakre båter er intet annet enn godt for sjela.

Nyhavn er å regne som en liten bydel innad i Indre By. Her bor du dessuten veldig strategisk av hensyn til de beste shoppinggatene, Den lille havfrue og Amalienborg-palasset. Restaurantene langs kanalene er gode, men dyre. Jeg ville av den grunn vært åpen for å utforske gode spisesteder i en av de trivelige stikkgatene.

Anbefalt hotell i Nyhavn

I et ærverdig murbygg fra 1800-tallet ligger 71 Nyhavn Hotel i enden av kanalen i Nyhavn. Plasseringen i enden av kanalen gjør at du bor veldig sentralt, men samtidig skjermet fra største folkemassene i det populære området. Avstandsmessig bor du her ca. 600 meter fra den attraktive handlegaten Strøget.

Rommene er moderne innredet, men har fokus på komfortable løsninger. Elsker personlig de stilfulle bjelkene i taket på rommene. Det vitner om et bygg med rik historie. Samtlige rom har minibar, oppbevaringsløsninger, skrivebord og eget bad. Et flertall av rommene har vakker utsikt over havneområdet og elvebredden. Tommel opp for en rikfoldig frokost med et kontinentalt utvalg av varme og kalde alternativer.

Se flere bilder av rom og priser

Christianshavn

Christianshavn København

Øst for Indre By, lokalisert på andre siden av kanalen, ligger det romantiske området Christianshavn. Bydelen er å regne som et litt roligere område med en markant andel fastboende. Fra Christianshavn er mulighetene mange for å komme seg til Indre By grunnet flere broer som knytter de to bydelene sammen. Under broene går Københavns hovedåre til vanns, Indrehavnen.

I Christianshavn ligger restauranten Noma, kåret til verdens beste et flertall ganger. Med et godt utvalg av innovative spisesteder har du her en perfekt base om du ønsker god mat i umiddelbar nærhet. Samtidig når du de aller fleste av Københavns severdigheter etter 20 minutter til fots. Det tidligere arbeiderstrøket er nå blant et av de mest trendy områdene i København, og nær sagt et “must” dersom du verdsetter stilige butikker, kanaler og autentisk arkitektur.

Anbefalt hotell i Christianshavn

Om du er ute etter en unik opplevelse utenom det vanlige kan nok et opphold på CPH Living Hotel være nettopp det du leter etter. Dette er i praksis en husbåt omgjort til et lite hotell som står ankret fast langs havnekanten i Christianshavn. Dette er kanskje ikke perfekt match for deg som ikke tåler bevegelser i vannskorpen, men for alle oss andre hersker det noe ubeskrivelig beroligende av å dysses i søvn av små bølgebevegelser.

Båten ligger fornuftig plassert rett ved Langebro. Broren knytter Indre By sammen med Christianshavn og det nærliggende området Amagerbro. Positivt med en skikkelig stemningsfull takterasse. Herfra har du vakker utsikt til Indre By, og det perfekte utgangspunkt om du ønsker å slappe av i solen noen timer.

Rommene er ikke de største, men har alle et vakkert tregulv og store vinduer som vender mot vannet og byen. Klassisk dansk frokost serveres daglig.

Se flere bilder av rom og priser

Østerbro

Østerbro København

Nord for Indre By finner du det sjarmerende området Østerbro. Dette er et godt valg for tilreisende som gjerne ønsker å være litt mer skjermet fra alt som skjer. Vil særlig trekke frem Østerbro som et svært godt valg for familier, samt reisende som ønsker et mer budsjettvennlig boalternativ.

Bydelen har et godt tilbud av grønne lunger, deriblant enorme Fælledparken med skatepark, vakre stier og et mylder av øvrige aktiviteter. Med sin nærhet til havet er Østerbro dessuten et godt valg for deg som elsker den friske brisen fra sjøen. Fotballstadionen Telia Parken holder til i området, hvilket er hjemmebanen til F.C. København.

Anbefalt hotell i Østerbro


Knappe 10 minutters gange fra togstasjonen Nordhavn finner vi STAY Seaport. Dette er i praksis et knallfint leilighetshotell med moderne fasiliteter. Det tidsriktige bygget er inndelt i 53 velutstyrte og fine leiligheter, alle med trådløst internett. Fra leiligheten befinner du deg ca. 3 km fra Nyhavn i Indre By. Hit kommer du enten med kollektivtrafikk, til fots eller ved å leie sykkel i resepsjonen. I samme bygg finner du også et tilhørende treningssenter.

Samtlige leiligheter har et behagelig sitteområde med TV med en rekke TV-kanaler. Fullt utstyrt kjøkken med stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Alle leiligheter har eget bad med dusj, hårføner og gratis toalettartikler.

Se flere bilder av rom og priser

Vesterbro

Vesterbro København

Er du ute etter Københavns beste uteliv er trolig Vesterbro midt i blinken for deg. Som navnet tilsier er bydelen lokalisert vest for Indre By, avgrenset omtrent ved sentralbanestasjonen. Området var tidligere preget av “tvilsomme elementer”, men har de senere årene gjennomgått en totalforvandling. Enkelte utfordringer eksisterer fortsatt, slik det gjør i alle byer av en viss størrelse. Men disse overskygges dog veldig av det herlige utvalget trendy restauranter, utesteder og konsertscener.

Den dag i dag eksisterer det en slags behagelig hipster-vibe over Vesterbro, som understrekes ytterligere av mangfoldet innen kaffevarer og egendrevne butikker innen klær og design. Verdt å nevne er nabolaget Kødbyen i Vesterbro. Det tidligere kvartalet preget av slakterforretninger har nå et fascinerende tilbud innen organiske markeder og nytenkende matkonsepter.

Anbefalt hotell i Vesterbro

Knappe 800 meter fra Sentralstasjonen i København ligger Scandic Kødbyen. Scandic-kjeden er kjent for å opprettholde god kvalitet i alle ledd, og dette hotellet er intet unntak. Hotellet holder til i Vesterbro, nærmere bestemt i nabolaget Kødbyen. Dette er å regne som Københavns svar på Meatpacking District i New York. Det trivelige nærområdet preges av gallerier, spisesteder og små forretninger. Naturligvis har hotellet en veldig bra restaurant med fokus på høykvalitets biff fra frittgående dansk storfe. Kan av den grunn anbefale å ta en kveld i hotellets restaurant.

Rommene er for øvrig stilig industrielt innredet med det meste du måtte trenge av bekvemmeligheter. Flatskjerm-TV, WiFi og klimaanlegg i alle rom. Veldig behagelige senger å sove i.

Se flere bilder av rom og priser

Les også: Tips for å komme seg fra Kastrup til sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *