• Meny
  • Meny

Christiania

Ved Christianshavn i København ligger området Christiania som blant folk gjerne omtales som Fristaden Christiania eller Det Fri Christiania. Området ble grunnlagt i 1971 og har rundt 850 fastboende, eller christianitter som de også kalles. Tidligere var området et nedlagt militærområde, men utviklet seg senere til et område der hippiekulturen og sosialismen blomstret. Christianias uoffisielle flagg er rødt med tre gule sirkler.

For mange er nok Christiania mest kjent for sine meget liberale narkotikalover for hasj og marihuana. Politiet har ved flere anledninger forsøkt å redusere salget ved bruk av jevnlige razziaer, men salget foregår enda i det skjulte fra selgere som oppbevarer det i sine kister.

Christiania har to hovedinnganger, deriblant en som er plassert langs Prinsessegade. Ved å gå gjennom denne porten kommer du så til Carl Madsens Plass og gaten med det spreke navnet Pusherstreet.

Hva skjer i Christiania?

Hippiekulturen førte med seg en storm av dyktige grafittiartister som har satt sitt preg på bygninger og hus i Christiania. En gåtur vil utfordre dine kreative sanser med fantastiske malerier, tegninger og skulpturer. Videre kan du høre på flott live-musikk, gå på teater og handle økologiske produkter og kunst.

Prøv også maten som selges fra de små bodene og kaféene. Café Månefiskeren er ettertraktet blant de lokale for sine gode kaker med tilhørende underholdning. Christiania er videre kjent for sine rekreasjonsområder der meditasjon og yoga praktiseres.

Det er fotoforbud på store deler av Christiania. Du kan vente deg sterke reaksjoner fra de lokale om du likevel velger å trosse dette forbudet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *