• Meny
  • Meny

Amalienborg Slott

Årene 1750-1760 betydde svært mye for den danske kongefamilien og deres bosituasjon. Disse årene utgjorde starten på byggeprosessen for Amalienborg, et slottsanlegg i København som fungerer som residens for den danske kongefamilien.

Anlegget anses som et av de fremste byggverkene innen dansk rokokkoarkitektur, en byggestil som kjennetegnes ved asymmetriske former, S-formete kurver, blomster og rosemaling. Dronningens tilstedeværelse på Amalienborg signaliseres ved at flagget heises. Sentrum av slottsplassen prydes av en statue av Kong Frederik V som regjerte som konge i Norge og Danmark fra 1746 til 1766.

Slottsanlegget består av en åttekantet slottsplass som omringes av fire følgende praktbygg:
– Christian VIIs palass (Moltkes palass)
– Christian VIIIs palass (Levetzaus palass)
– Frederik VIIIs palass (Brockdorffs palass)
– Christian IXs palass (Schacks palass)

Hva kan du se på Amalienborg?

Som besøkende på Amalienborg kan du ta en innvendig titt på to av de fire palassene. Christian VIIs palass tilbyr guidede turer i sommermånedene og gruppeomvisninger hele året. Under disse omvisningene får man et innblikk i de storslåtte rommene dekket av rokokkointeriør. Denne interiørkunsten innen rokokkoarkitektur anses for å være blant en av de fineste i Europa. Palasset er også kjent for å arrangere banketter og andre fasjonable begivenheter.

Christian VIIIs palass huser Amalienborg Museum, et spennende sted for deg som vil ta et dypdykk i danske kronjuveler, en rekonstruksjon av Frederik VIIIs kontor og historien om den danske kongefamilien.

Vaktskifte på Amalienborg

Klokken 11.30 hver dag starter marsjen til de danske kongevaktene. Marsjruten går fra Rosenborg Slott 11.30, gjennom Københavns gater, og ender i et vaktskifte foran Amalienborg Slott klokken 12.00. Vaktskifte akkompagneres av slottsmusikk dersom dronningen befinner seg på Amalienborg.

Kollektivtrafikk København:
Nærmeste T-banestasjon: Kongens Nytorv stasjon
Busstasjon: Odd Fellow Palace

Se også tips til andre attraksjoner i Danmark, samt informasjon og forslag til hotell i København.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *