• Meny
  • Meny

København på budsjett – attraksjoner, mat og bosted

København er en fantastisk by å være i, også selv om man kanskje ikke har all verdens penger med seg. Det er mengder av gratis ting å se og gjøre der, så her er det mye å spare.

Det finnes mange museer i byen som har gratis adgang, deriblant Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Post og Tele Museum. Utendørs finner man Frilandsmuseet like nord for København, og en mengde mindre gallerier.

Er man i København om sommeren, kan man også delta på en gratis guidet tur i byen. Turen tar tre timer og går daglig ut fra trappen foran Rådhusplassen. Det er ingen påmelding og som sagt koster det ingenting. Dog er det vanlig å gi de frivillige guidene noen kroner som takk for turen, og dette er den eneste lønnen de får for jobben.

Fristaden Christiania

Mange reiser til København utelukkende for å handle i fristaden Christiania, men man kan fint besøke bydelen uten å handle også. Det er mye spennende å gå og kikke på, og det arrangeres ofte gratiskonserter der. Mange sprøe band og høy stemning gjør dette til et morsomt og annerledes innslag i bybildet. Vær imidlertid oppmerksom på at fotografering er uønsket stort sett over hele Christiania, så la fotoapparatet ligge igjen på hotellet.

København har mange gode spisesteder og mat generelt er relativt billig i forhold til i Norge. Kikk etter små smørbrødsbutikker og pølsevogner for de beste tilbudene. Her kan man finne gode måltider for en rimelig penge, spesielt hvis man kommer litt utenfor de mest turistifiserte områdene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *