• Meny
  • Meny

Marked i København

Lenge har innbyggerne i København ventet på et skikkelig matmarked i byen med godt utvalg og et nært forhold til matvarenes produsenter. Dette fikk de i 2011 da Torvehallerne åpnet på Israels Plads, like ved Botanisk Have. Markedet består av to store bygg, en kafe og utallige små boder på plassen som omringer byggene. Store glassflater er brukt for å bringe inn så store mengder lys som mulig.

Markedets utvalg

Torvehallerne blir hver uke besøkt av over 60.000 som kommer for å meske seg blant godbitene til de over 60 ulike bodene. Selv om du ikke er spesielt interessert i mat vil du garantert bli forbløffet over alle luktene og de flotte spisbare utstillingene som preger markedet. På Torvehallerne vil du finne alt fra kalvelever og lammesadel i slakterforretningene, til levende hummer, kongekrabbe og hvitløk fra Frankrike. Utvalget kokkekniver på stedet er det heller ikke noe å si på.

Kyllingelskere vil garantert sikle over de verdenskjente, franske Bresse-kyllingene som har fått sin ubeskrivelig gode smak gjennom riktig foring og usedvanlig store beitemarker. Kyllingen ble også kåret til den absolutt beste kyllingen på markedet i henhold til tekstur og smak av den engelske stjernekokken Heston Blumenthal. Utvalget ferske urter er også verdt en titt, der de står utstilt i flotte trekasser, klare til konsumering eller videre dyrking i vinduskarmen hjemme.

Søt avslutning

Søte munner vil finne tilfredsstillelse i en av de mange søte shappene med italienske mandelkaker, rosa prinsessekake, danske maltdrops og fransk nougat med kirsebær. Hva med å prøve biscuit-kaken med rosé champagne, eller «sjokolade-sushi» med sjokoladebiter, spisepinner og en kopp med bringebærsaus?

Så ta turen til Torvehallerne i København for å møte ansatte som brenner for produktene sine, smak, økologi og den gode historien bak varene. Take-away latte fra en av Torvehallernes eminente baristaer vil gi deg energi til shopping i København etterpå. Eller hva med en pose med italienske sjokolade-sigarer med appelsin eller marengs? Prisene er naturlig nok stive sammenlignet med prisene på danske supermarkeder, men absolutt godkjent sett mot prisen du må betale i ferskvarebutikker i Oslo.

Kollektivtrafikk Danmark:
Nærmeste T-banestasjon: Nørreport stasjon

Adresse:
Frederiksborggade 21
1360 København K

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *