• Meny
  • Meny

København

På øya Sjælland ligger den vakre danske hovedstaden København. Byen har et innbyggertall på ca 550.000, men medregnet utkantbyene så kommer man fort opp i nærmere 1,2 millioner boende. Internasjonalt er København kjent for å være plassen der det danske fotballandslaget spiller sine hjemme kamper, i tillegg til å være arena for «Copenhagen fashion week» og byen der verdens beste restaurant holder til.

Shopping

Københavns shoppingdistrikter er innehaver av verdens lengste handlegate, nemlig gaten med navn «Strøget». Langs denne handlegaten kan du shoppe i utallige forretninger der high fashion står i sentrum, men du finner også flere lavprisbutikker og billige spisesteder. Ta også turen innom Købmagergade som har et noe annet utvalg butikker.

Uteliv

La en ting være sagt – danskene kan å feste! Ved middagstider er København utmerket med en avslappet og deilig atmosfære, men ved kveldens frembrudd koker det i København. Da åpner de stilfulle utestedene sine dører og pubene fylles av masse latter og god stemning. En tur inn på nattklubben K3 eller baren McKluud’s sørger for at du kommer hjem med de råeste minner i bakhodet fra Københavns uteliv.

Mat og drikke

Du kan ikke reise til Danmark uten å smake på den tradisjonelle danske maten som tilbys blant byens mange, trivelige krostuer. Her kommer du inn i et sjarmfullt lokale og blir møtt av blide danske verter som gir deg valgmuligheter som frikadeller, smørrebrød og utsøkte silderetter. Bli ikke overrasket om de innfødte sitter med en morgenpils og en snaps til lunsjen da dette er en del av den tradisjonelle danske drikkestilen.

Et av byens trekkplaster er de verdensberømte restaurantene Noma og Geranium. Bak grytene på disse utrolige gode restaurantene står henholdsvis René Redzepi (Noma) og Rasmus Kofoed (Geranium). Noma ble i 2010 kåret til verdens beste restaurant.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *