• Meny
  • Meny

Kollektivtrafikk i København

Det å komme seg rundt i den danske hovedstaden blir en smal sak når du kjenner til byens utmerkede kollektivtrafikk. Københavns kollektivtrafikk er blant verdens mest effektive og har avganger som går med kun få minutters mellomrom til tider du alltid kan stole på.

T-banen

Kollektiv transport København metro tbane

Københavns t-banesystem er et veldig effektivt fremkomstmiddel når til vil komme fra a til b på kort tid. Den består av to baner som frakter deg fra ene kanten av byen til den andre med fire minutters intervaller. Om natten er det 15-20 minutter mellom hver avgang.

T-banenstasjonene er merket med en rød M. T-bane 1 kjører fra Vanløse stasjon og til Kastrup flyplass, mens t-bane 2 kjører fra Vanløse stasjon til Ørestad. Begge t-banene kjører gjennom bykjernen. Det som skiller Københavns t-bane fra andre byers t-banesystemer er at vognene kjører uten fører, helt automatisk.

S-tog

Dette er Københavns togsystem som tar deg rundt om i København, til Kastrup og til plasser nord i Sjælland. De røde togene starter sine avganger 05.00 og kjører til 03.00.

Buss

Københavns busser går med 2-6 minutters mellomrom og har også egne nattbusser som går i tidsrommet 01.00-05.00. Bussene følger ikke som tidsrute, men du kan se på holdeplassenes elektroniske tavler når neste avgang er.

Priser

Billettprisen ligger på ca. 35 kroner per billett. Skal du bruke en del kollektivtransport kan det lønne seg å kjøpe et transportkort, i København kjent som “rejsekort”. Billettene kjøpes fra automat, kiosker eller sjåføren dersom du kjører buss.

Togbillettene baserer seg på hvor langt du skal reise og har en minstepris på ca. 35 kroner. Barn kjører for halv pris av voksenpris.

Les også: Slik kommer du deg fra Kastrup flyplass til København sentrum

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *