• Meny
  • Meny

Botanisk Have

Behov for total avkobling fra det kokende storbylivet i København? I så fall burde du vurdere et besøk til Botanisk Have! Hageområdene ligger midt i bysentrum, som en del av Indre By og med Kongens Have og Rosenborg Slott som nærmeste nabo.

Hagen er ikke først og fremst et parkområde, men snarere et forskningsområde som krever varsomhet av havens besøkende av hensyn til det rike plantelivet. Botanisk Have er opptatt av å øke folks kunnskap til planter og sopp ved å vise et planteliv det er vel verdt å ta vare på gjennom riktig miljøvern.

Botanisk deler seg så inn i tre hoveddeler:

– Botanisk Have: Danmarks største samling av levende planter
– Bibliotek: Danmarks største samling av botanisk litteratur, samt hovedbiblioteket for botanikk (læren om planter)
– Museum: Landets gjeveste samling av bevarte planter og sopp

Botanisk Haves planter

Hagens samlinger er bygget opp og dyrket med mål om å kunne vise et bredt utvalg av planter fra alle verdensdeler og klima. Totalt kan Botanisk Have vise deg nærmere 25.000 levende planter som dyrkes i både hagens friluftsområde, samt drivhusene som tilpasses plantenes krav om temperatur, luftfuktighet, lys og jordsmonn. Videre innehar Botanisk Have en genbank med frø fra en stor mengde plantearter.

I sommermånedene kan du nyte mat og drikke fra hagens utekafé, i selskap av svært idylliske omgivelser og andre planteinteresserte. Med jevne mellomrom arrangeres det også kortere utstillinger og temadager som tar for seg emner innen dyr- og planteverdenen.

Nærmeste T-bane: Nørreport Stasjon

Se flere av attraksjonene i Danmark, samt informasjon om ferge til Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *