• Meny
  • Meny

Julemarked i København

København er kanskje mest kjent for sine kanaler, handlegaten Strøget, Tivoli, fristaden Christiania og Den lille havfrue. Noe mindre kjent er byens stemningsfulle julemarkeder, som i seg selv er verdt en tur til den danske hovedstaden, til tross for at desember nok for mange er utenfor den klassiske sesongen for turer til Danmark. Et øvrig argument for mange er også muligheten til å smake på det danske juleølet, som for alvor har sin sesong rundt om på byens ølstuer fra starten av november og utover.

Julemarkedet på Tivoli

Byen er spekket med mindre julemarkeder som fordeler seg rundt de mindre forstadene, byens markedsplasser og trivelige bakgårder, men skal vi se på de aller mest kjente så kommer vi ikke utenom julemarkedet på fornøyelsesparken Tivoli. Det som skiller julemarkedet på Tivoli fra andre julemarkeder er først og fremst omgivelsene. Omgitt av attraksjoner, boder og vanvittig bra lyssetting hersker det en nærmest eventyraktig stemning i hele parken som forsterkes ytterligere ved at nærmere 30 av parkens attraksjoner er kjørbare i julesesongen.

Det anbefales at du besøker julemarkedet om kvelden, da effekten fra parkens 500.000 lys og lanterner virkelig kommer til sin rett. Gå gjerne til innsjeøn med en kopp varm gløgg i hånda og vær vitne til det spektakulære lysshowet. I tillegg til tematiserte juleutstillinger og vakre omgivelser er det også mulig å gjøre litt seriøs juleshopping. Markedet byr på rundt 50 ulike juleboder som selger julegodteri, tradisjonsmat, varm drikke og håndlagde juleprodukter. Velg og vrak blant porselen med julemotiver, produkter av ull og skinn, nisser i alle størrelser, smykker og enorme mengder pyntegjenstander.

Åpningstid er fra midten av november og til slutten av desember.

Julemarkedet i Nyhavn

Vakkert beliggende ved Københavns havneområde ligger det tradisjonsrike julemarkedet i Nyhavn. Et vanligvis “postkort-perfekt” havneområde som i midten av november kler seg inn i en enda rikere “postkort-perfekt” bekledning med livemusikk og en helt fantastisk julestemning. Overalt vil du finne juleboder som selger håndarbeid, trefigurer, strikkede produkter og julelys.

Ta gjerne pause i julehandlingen ved å vende snuten inn på en av de nærliggende spisestuene med julesmaker som sild, patéer og frikadeller med rødkål på menyen. Kjøp med deg en kopp varmende gløgg og prøv den danske, søte klassikeren æbleskiver, et bakverk som kan ligne på det vi i Norge kjenner som munker. Æbleskiver lages av pannekakedeig som stekes til runde kaker i et takkejern, for så å serveres lune med syltetøy og melis.

Åpent alle dager fra midten av november til slutten av desember.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar