• Meny
  • Meny

Butikker i København

København korte avstand fra Norges flyplasser gjør den danske hovedstaden til en utmerket destinasjon for korte weekendturer. I tillegg til de velduftende bakeriene og livlige utestedene, burde du også sjekke ut shoppingmulighetene som i stor grad konsentrerer seg i og rundt handlegaten Strøget. Dette er Københavns lengste gågate, med et mylder av butikker og varehus. Alt fra de billige kjedebutikkene som Bik Bok og Vera Moda, til kjente og kjære, internasjonale designere som Cerutti, Chanel, Hermés og Karen Miller.

Strøgets østre ende vender ut mot Kongens Nytorv, et godt utgangspunkt for det nyeste av det nye innen dansk mote og interiør. Her ligger også den klassiske vinbutikken til Skjolde Brun, klesbutikken Bindesbøl og en rekke kafeer og restauranter med spektakulær uteservering mot det store torget. Torvet huser også Magasin du Nord, et svært varehus med klær for han og henne, sko, kosmetikk, suvernirer og interiørbutikker. Kjelleren preges av matbutikker og tilbydere av ferske grønnsaker, frukt, fisk, oster og de mest himmelske kjøttprodukter.

Strøgets sidegater

Langs østre side av Kongens Nytorv går Bredgaden, en gate med et respektabelt utvalg av kunstforretninger og butikker med øye for elegante møbler, tekstiler og pyntegjenstander til hjemmet. Ta eksempelvis turen innom butikken til den tidligere, danske interiørarkitekten Finn Juhl. I samme sjanger og gate ligger forretningen til den tidligere arkitekten og designeren Arne Jacobsen, spesielt kjent for sine minimalistiske møbler med bruk av kurver og buer i designet.

Bruk gjerne tid på å utforske de små sidegatene som stikker ut fra Strøget, som Skoubogade og Købmagergade. Sistnevnte med godbiter som klesbutikkene Edith & Ella, French Connection og Staff. Vi kommer heller ikke utenom Illums Bolighus, en av de største tilbyderne av dansk og internasjonalt design til hjemmet. Butikken ved Amagertorg i Indre By er et godt utgangspunkt om du er ute etter trendy porselen, glass, lamper, møbler og små artikler til kjøkken, stue og bad.

Les for øvrig mer om gode vintagebutikker i København, samt info om Københavns handlegater.

Vanlige åpningstider for Københavns butikker:
Mandag til fredag: 10.00 – 18.00 og 19.00
Lørdag: 10.00 – 16.00
Søndag: 12.00 – 16.00

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *