• Meny
  • Meny

Uteliv i København

Selv om de mindre danske byene har sitt sjarmerende uteliv disse også så må du til København dersom du virkelig skal kjenne kraften av det hete utelivet som kan tilby alt mellom himmel og jord. I København finner du garantert noe du elsker, enten det er en dampende het nattklubb, en avslappet cafe med øl og vinservering eller en dansk pige det er umulig å ikke kaste to blikk på.

Kleskode

Når det gjelder kleskode så er det ingen strenge regler på dette, men man kler seg finere om man skal på byens mest populære steder og avslappet dersom man drar på brun pub. Enkelte steder kan ha et forbud mot jeans og sneakers, men dette hører til sjeldenhetene. Ellers har danskene en tendens til å kle seg heller avslappet kontra for stivt.

En pub til pub runde i København kan anbefales dersom du ønsker variasjon i omgivelser og drikkeutvalg. Under denne runden får du med deg de ulike klientellene og får sett hvor stor forskjell det er mellom de ulike barene selv om de ligger like ved siden av hverandre.

Populære utesteder i København

Skal du virkelig kjøre hardt og dra på et av de beste utestedene i København så drar du på K3, Our Bar eller Bar Rouge. K3 består av en rå nattklubb på to bygninger med flere etasjer i hver bygning. Lørdag er tradisjonelt den aller beste dagen på K3 og du gjør lurt i å komme tidlig da køen utenfor kan bli lang utover natta. På K3 er det stor andel av pent kledde mennesker så du vil lett føle deg utenfor om du kler deg for slapt.

For en mer avslappet atmosfære burde du stikke innom Our Bar. Dette er mer et utested som retter fokus mot store loungeområder, himmelske drinker og muligheter for å holde en samtale med ditt reisefølge eller med innfødte dansker. Utestedet ligger bare et par gater fra Strøget, Europas lengste handlegate.

Åpningstider

Vanlig åpningstid for Københavns puber er gjerne fra lunsjtider og frem til 01.00 på natta med utvidete åpningstider i helgene. Nattklubbene konsentrerer oftest åpningstidene sine rundt torsdag til lørdag og har gjerne oppe fra 23.00 – 05.00. Ofte er det aller best å ankomme nattklubben eller diskoteket etter 01.00 da det er ved dette tidspunktet det tar virkelig av, med mindre man velger å komme tidlig for å være sikret inngang.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *