• Meny
  • Meny

Anbefalte nattklubber og diskoteker

Etter å ha fortært et bedre måltid på en av Københavns bedre restauranter, og tilbakelagt en seriøs runde shopping, er det tid for å finne frem danseskoene og penklærne. Når mørket faller på forvandles den vakre danske hovedstaden til en pulserende by der lyse vinduer ønsker deg velkommen til byens barer, puber og nattklubber. Selv om København innehar noen riktig sjarmerende barer som kjører sitt eget løp med særstilte konsepter og hjemmebrygget øl, er det de hippe nattklubbene vi skal ta en titt på nå. Nattklubbene der du er nødt til å kle deg skikkelig, og til gjengjeld blir servert høy glamour- og champagnefaktor.

Rust

Lokalisert i bydelen Nørrebro finner vi Rust, kjent for sine konserter, livemusikk og særegne klubbstemning. Lokalet inndeles i tre etasjer, der sinnsstemningen kan bestemme om du er klar for hip hop, dubsteb og reggae i underetasjen, internasjonale DJer i hovedetasjen, eller en mer tilbakelent cocktailstemning i baren og loungen i toppetasjen. Som regel arrangeres konserter fra tidlig kveld til rundt 23.00, da stedet forvandles til nattklubb med åpningstider ut i de tidlige morgentimer. Antall barer i bygget teller fire, og fordeles på de tre etasjene med vareutvalg som rask og enkel øltapping, til mer tidskrevende og velsmakende cocktails.

HIVE

HIVE er et av Københavns absolutt hotteste in-steder, som ofte brukes som arrangør av afterparties etter kjente begivenheter som Copenhagen Fashion Week og verdenskjente artister som tidligere på kvelden har holdt konsert på en av byens store scener. Beliggenheten er svært praktisk, der den holder til midt i Indre By, et steinkast fra den kjente handlegaten Strøget. Lokalet er innredet på en svært stilfull måte, etter hjelp fra interiørarkitekt Anders Busk Faarborg, der han eksempelvis har valgt å bevare byggets klassiske linjer og mursteinsvegger, og inkludert nyere elementer av glass og metall.

Utstyrt med to etasjer, god dansemusikk med spesielt tilrettelagte beats og velutstyrt bar er du absolutt garantert en god kveld om du er i det rette humøret og gjerne drar med en gjeng venner. Husk dog på at dette er et sted det er viktig å kle seg pent, så la sandalene og shortsen ligge igjen hjemme.

Regn med å betale 100 danske kroner i inngang, samt 25-30 kroner for garderobe. Er dere en gruppe så anbefales det å ta kontakt med stedet per mail for å reservere bord, eller sette seg på gjestelista.

Simons

Simons har etter sin åpning i 2010, rukket å bli et av Københavns mest renommerte utesteder, mye på grunn av deres ideologi om å prøve ut konsepter ingen andre gjør. Nettopp derfor skal du ikke bli overrasket om du finner ballettdansere på dansegulvet, kortvokste bak baren, og en noe kinky stil som foregår i de små hjørner av utestedet. Lokalet i sin helhet preges av mye sort, der både barene, gulvene, veggene og garderoben er dekket av svartfarge. Likevel hersker det en riktig god stemning når de dyktige DJene spiller opp, dansegulvet fylles og lydanlegget kommer til sin prakt. Vær dog forberedt på en veldig strikt dørpolicy, da de sikter seg inn mot Købens fashionverden og øvrige trendsettere. Det hjelper å stå på gjestelisten, eller kjenne noen, som kjenner noen. Les for øvrig mer om tips til gode barer i København.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *