• Meny
  • Meny

Priser på alkohol og uteliv

Danmark har en svært liberal alkoholpolitikk, noe som tydelig gjenspeiler seg i markedet, både hva utvalg, tilgjengelighet og priser angår. Alkoholholdige drikkevarer er tilgjengelig overalt, både i de store supermarkedene, på bensinstasjoner og mindre kiosker, ja selv pølsekioskene selger en eller annen variant av alkohol, gjerne den lokale varianten av øl. Man kan også bestille seg en god flaske rødvin sammen med for eksempel pizza eller annen take-away, uten at noen stiller spørsmålstegn ved det.

Det er ingen begrensninger i tidsrommet alkoholsalget er tillatt, og man kan kjøpe så store mengder man måtte ønske. Hvilket betyr at man kan handle både øl, vin og sprit hele døgnet, hvis utsalgsstedet er åpent.

Aldersgrense for kjøp av alkohol i Danmark

Aldersgrensen for å handle alkoholholdige drikkevarer i Danmark er 16 år for inntil 16,5%, og 18 år for sterkere varer.

Prisene er også betraktelig lavere enn hva man er vant til i Norge, og det hører ikke til sjeldenhetene at man finner ordinært øl av danske, kjente merker ned til under 50 danske kroner for en sekspakning (0,33l), pant inkludert. De fleste større kjedene har også sine egne merker, og flere av disse selges helt ned i et par kroner for en enkelt enhet på 0,33 liter. Vin og sprit ligger på det samme lave nivået, eksempelvis koster en treliters pappvin i butikkene normalt fra 70 danske kroner og oppover, en helflaske brennevin fra rundt 100 danske kroner. Litt avhengig av merke, selvfølgelig, og om det er på tilbud.

restauranter og i barer er prisnivået naturlig noe høyere, men likevel ikke høyere enn at det er fullt mulig å nyte en god flaske vin til måltidet, uten at det behøver å påvirke økonomien i vesentlig grad.

Les forøvrig mer om det hete utelivet i København.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *