• Meny
  • Meny

Fakta om Danmark og lokalbefolkning

Det sies at det er deilig å være norsk i Danmark, og tar man seg tid til å bli kjent med innbyggerne i Danmark, er det mye som tyder på at det er minst like deilig å være dansk i landet. Danskene er kjente for sitt vennlige lynne og gode humør, noe som gjør at det alltid er svært hyggelig å besøke dem. Enten man er på ferie eller gjennomreise, føler man seg alltid velkommen i landet.

Språkmessig er det heller ikke noe problem, hovedspråket er dansk, og med unntak av noen enkelte dialekter er de både enkle å forstå og kommunisere med. Skulle det dessverre svikte, snakker de fleste danskene engelsk allerede fra ung alder av og det er obligatorisk språkundervisning i skolene. Veldig mange dansker snakker også tysk, da nabolandet Tyskland er en av de viktigste forretningforbindelsene Danmark naturlig nok har innen EU.

Religion i Danmark

Danmark har en befolkning på rundt 5,5 millioner innbyggere, hvorav rundt 90% er etnisk danske. Valutaen er Danske kroner (DKK) og Euro, og landet er et konstituert monarki, med dronning Margrethe som den sittende monark. Religionen er hovedsaklig luthersk-evangelisk, men det finnes innslag av alle typer religioner, da landet har grunnlovsbestemt religionsfrihet.

Landet er med sine snaut 43.000 kvadratkilometer verdens 132 største land, bare en anelse større enn Nederland, og noe mindre enn Estland. Danmark hører til Skandinavia og landets eneste landfaste grense er i syd, mot Tyskland. Ellers er landet omgitt av hav på alle kanter, men har en brufast forbindelse over Øresund mot Sverige.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *