• Meny
  • Meny

Restaurant Noma

Siden restaurantens åpning i 2003 har Noma blitt kjent som en av de største pionérene og inspirasjonskildene for kortreist mat kombinert med innovasjon. Selve navnet Noma er en sammensetning av de to første bokstavene i ordene “Nordisk” og “mad”.

Restauranten står per i dag med to stjerner i Michelin-guiden og med tre førsteplasser i den prestisjefulle kåringen “verdens beste restaurant” foretatt av Restaurant Magazine (2010, 2011, 2012). Kåringen settes ofte høyere enn Michelin-guiden i rangering da resultatet baseres på innspill og meninger fra 50 kjøkkensjefer og rundt 800 matanmeldere.

Noma holder til langs bryggekanten i en eldre lagerbygning i Christianshavn i København og eies av René Redzepi og Claus Meyer. René står som skaperen og kjøkkensjefen som har bygget opp Noma til å bli den enorme suksessen som den i dag er. Han har tidligere jobbet på stjernerestauranter som Le Jardin Des Sens, The French Laundry og nedlagte El Bulli.

Baktanker og meny

En av ideologiene til René er at kjøkkenets råvarer utelukkende skal bestå av nordiske råvarer. Du vil derfor ikke bli servert italienske oliven eller franske trøfler, men heller en kombinasjon av de fantastiske råvarene det nordiske kjøkkenet er kjent for. På denne listen finner du blant annet sjøkreps fra Færøyene, tang fra Island og lokale skogsurter og limfjordsøsters fra Danmark. For å balansere retter med syre brukes ikke sitron eller vin, men snarere fruktsyrer og frukteddik.

Om du ønsker å spise på Noma så burde du bestille bord snarest da stedet har ca tre måneders ventetid.

Adresse: Strandgade 93
Tlf: 32 96 32 97
Nærmeste t-bane: Christianshavn stasjon

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *