• Meny
  • Meny
Mest populære restauranter København

De mest populære restaurantene i København

Kun et steinkast fra sentralbanestasjonen (Hovedbanegården) i hjertet av København finner man Grams Lækkerier, som i høyeste grad lever opp til navnet. Her serveres delikatesser, forskjellige supper, danske retter og selvfølgelig, «højt belagte smørrebrød» og sandwich. Spesielt kyllingen får mye skryt, og porsjonene er rause og prisene forholdsvis rimelige med tanke på den svært sentrale beliggenheten. Et svært populært sted å innta lunsjen, eller «frokosten» som det heter i Danmark.

Stedet for romantiske måltider

Er man imidlertid riktig sulten og velger å gå for det helt store måltidet er Restaurant Krebsegaarden et godt alternativ. Denne restauranten ligger i den indre by og åpner ikke før man kommer litt utpå ettermiddagen. Stedet er et svært populært sted for blant annet romantiske middager, atmosfæren intim og betjeningen hyggelig og diskre. Et godt forslag her er å bestille en fem retters middag med vinpakke og la det stå til. Kokken ser an gjestene og lager rettene tilpasset både antall, alder og selskap, og konseptet anbefales varmt av tidligere gjester hos Restaurant Krebsegaarden. Bordbestilling nødvendig.

En annen svært populær restaurant i Stor-København er Frederiks Have. Kuriøst nok ligger denne restauranten i Frederiksberg, som er en slags «by i byen» og en egen kommune helt omsluttet av København på alle kanter. Den hører imidlertid til i Stor-København som geografisk område, og er følgelig med i denne oversikten. Frederiks Have er svært populær blant både fastboende og turister og menyen er typisk europeiske og internasjonale retter på høyt nivå. Bordbestilling nødvendig, helst god tid i forveien.

Glutenfrie alternativer blant Københavns mest populære spisesteder

Ikke langt fra Frederiks Have finner man den italienske restauranten La Vita e Bella, som naturlig nok har italienske retter på menyen. Spesielt deres tomatsuppe og pastaretter blir varmt anbefalt, og det finnes flere glutenfrie alternativer for dem som måtte ønske det. Trivelig atmosfære og hyggelig betjening er stikkordet. Restauranten åpner imidlertid ikke før forholdsvis sent utpå ettermiddagen og vil man sikre seg en plass bør man reservere god tid i forveien, selv om det ofte er ledige bord tidlig om kvelden. Typisk middagsrestaurant for store og små.

Restaurant Geranium er en kulinarisk perle som ligger like i utkanten av Fælledparken, litt nord for Københavns indre by. Stedet serverer danske og europeiske retter på gourmetnivå og det eksepsjonelle kjøkkenet høster anerkjennelse verden over. Vil man ha bord her skal det reserveres god tid i forveien, men det er verdt ventetiden. Geranium har både lunsj- og middagsmenyer og er et populært sted for forretningsmiddager og representasjonsmåltider.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *