• Meny
  • Meny

Restauranter i København

København har et velfortjent rykte som Nordens gastronomiske hovedstad. Denne bragden bekreftes videre med Københavns tre plasseringer på oversikten over de 100 beste restaurantene i verden foretatt av anerkjente Restaurant Magazine. På toppen rager Københavns kronjuvel, Noma.

Noma

Hadde du bare blitt tildelt ett måltid i løpet av livet så ville du ikke sløst med sjansen om du hadde lagt måltidet til Noma. Restaurant har gjennom flere år toppet listen over verdens beste restauranter og tilbyr en unik opplevelse gjennom bruk av teknikker og råvarer som kjennetegnes som «Det nye nordiske kjøkkenet».

Kjøkkensjef Rene Redzepi har tidligere erfaringer fra flere av verdens gjeveste restauranter, og har utviklet en meny bestående av 20 serveringer som utelukkende består av nordiske råvarer.

Eksempelretter:
– Reddiker i hasselnøttjord, servert i blomsterpotte.
– Egg stekt på bordet på en jernpanne plassert på høy.
– Østers dampet med sjøgress og hjerteskjell
– «Flødeboller»

Restaurant Noma ligger plassert i en gammel lagerbygning i Christianshavn.

Geranium

Som en del av kontorlokalene til Parken Stadion (Danmarks nasjonalstadion i fotball) ligger Geranium, drevet av prisvinnende Rasmus Kofoed. Denne geniale mannen har ikke bare rukket å sette seg på verdenskartet innen gastronomi, men har også vunnet både gull, sølv og bronse i den prestisjetunge kokkekonkurransen, Bocuse d’Or. Restauranten har også høstet gode plasseringer på San Pellegrinos liste over verdens 50 beste restauranter.

Menyen består av en rundt 20-retters smaksmeny, sammensatt av økologisk og kortreist mat. Med teknisk og visuell perfeksjon, samt et rent smaksbilde, er du sikret en reise gjennom 20 retter som garantert setter minner. Stedet tilbyr også frokostmeny.

Restaurant Relæ

Når ventelisten på Noma føles uendelig lang er det godt København tilbyr andre alternativer innenfor samme sjanger. Restaurant Relæ tilbyr en blanding av uformell og upretensiøs atmosfære, blandet med utsøkt mat. Du kan velge mellom vanlig meny og vegetarmeny. Begge består av fire retter. Som en ekstra kreativ spiss på opplevelsen er bestikket plassert i en skuff under bordet.

Restaurant Relæ holder til i Nørrebroparken, og har én stjerne i Michelin-guiden.

Den Røde Cottage

En god mil nord for sentrum ligger gourmetrestauranten Den Røde Cottage. Med sin plassering midt i skogen er omgivelsene så langt unna hektisk storbyliv du kan komme. Restauranten er drevet av tre danske kokker med erfaring fra topprestauranter i København.

Et besøk til Den Røde Cottage er som å dra på landsbybesøk til bestemor. Du sitter i et rødt, lite og meget koselig hus, mens du inntar en romantisk middag på 3, 5, 7 eller åtte retter. Frokost, lunsj og picnickurver kan du kjøpe i restaurantens andre bygg, Den Gule Cottage.

Restauranten ble tildelt én Michelin-stjerne i 2012.

København er langt forbi epoken der restaurantmaten gjerne var tradisjonell og tidvis også smakløs. Nå finner du en rekke danske spisesteder som tilbyr mat med store doser innovasjon, kortreiste ingredienser, nye teknikker og matvitenskap.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *