• Meny
  • Meny

Carlsberg Bryggeri

Hvem kan vel motstå en kald pils når sommeren steiker og pilsen kommer i halvliters størrelser, servert i et duggfriskt glass? Carlsbergs besøkssenter ligger i det som var det originale bryggeriet til Carlsberg og fordeler seg på et opplevelsessenter over 10.000 kvm.

Omvisning på Carlsberg Bryggeri

Når du ankommer Carlsberg kan du velge mellom å delta på omvisning gjort av en fagkyndig guide eller gå runden selv og få informasjonen via infoplakater. Turen rundt i besøkssenteret starter med en besøkspils i Bar 1847, da enten den klassiske lyse pilsneren, eller den mørke lageren fra oppskriften til Jacob Christian Jacobsen, grunnleggeren av Carlsberg.

Videre får du sett Carlsberg-hestene, skulptur- og kunsthagen, ølsamlingen, lagringsområdet og deretter kan du være vitne til bryggeprossessen som skjer i enorme kobberkjeler. Den deilige duften av malt blir så etterfulgt av en tradisjonell, dansk lunsj med snacks og smørrebrød.

Carlsbergs ølsamling

Flaskesamlingen til Carlsberg startet i 1968 da Leif Sonne startet å samle uåpnede ølflasker fra hele verden. Samlingen stod lenge i huset til den danske entreprenøren, men ble overført til Carlsberg Bryggeri i 1993. Nå teller samlingen over 21.000 ølflasker.

Det beste av alt: Besøket til Carlsberg inkluderer to pils! Barna får to stk mineralvann.

For å besøke Carlsberg Bryggerier må du bevege deg ca tre kilometer vest for kjernen av København. Der finner du besøkssenteret like ved Søndermarken park .

Adresse:
Gamle Carlsberg Vej 11
1799 København V

Tlf:
(+45) 3327 1282

Se tips til andre attraksjoner i Danmark, samt informasjon om ferge til Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *