• Meny
  • Meny

Shopping i København

Skal du ta turen til Danmark med hovedfokus i shoppingen er det stor sannsynlighet at du velger den danske hovedstaden. Selv om de andre store byene Aarhus og Odense har et rikt utvalg shoppingmuligheter disse også så er København Danmarks sentrum for mote, gastronomi og det nyeste av det nye.

Klær for han og henne

Når man nevner ordene «shopping» og «København» så kommer man ikke unna Strøget. Dette er navnet på Europas lengste handlegate og er spekket med utrolige butikker for deg som er interessert i klær og fashion. Her holder kjente designere som Cerutti, Chanel, Hugo Boss og Prada til, men du finner også en rekke mer prisfornuftige klesforretninger som Topshop, H&M og Vera Moda. Ikke langt unna Strøget ligger gågata Købmagergade. Denne gaten er i tilleggg til Strøget en av gatene du MÅ besøke når du skal shoppe i København. Hold utkikk etter de små vintagebutikkene som holder til i sidegatene fra Strøget, her lurer det seg mange gode kjøp.

I tillegg til eksklusive forretninger så har også København en rekke loppemarkeder som titter frem i helgene. Se gjerne etter loppemarkeder ved Fredriksberg eller ved Gammel Strand.

Interiør

Om du er i København og vil innom en virkelig godbit av en interiørbutikk burde du stikke innom Normann som ligger like ved Høybro Plass. Her kan du boltre deg i over 1700 kvadratmeter med massevis av sjelfulle artikler til hjemmet, samt mye vintageklær og klær fra Joseph og Resteröds. Ta også turen til Hay House som har et herlig utvalg interiørting i treverk, plast og keramikk. Bli også inspirert av deres utvalg av det nyeste innen danske møbler.

Kjøpesentre

I utkanten av København sentrum finner du kjøpesenteret med navn Fisketorvet med over 120 butikker, 15 spisesteder og 2000 parkeringsplasser. Københavns andre store kjøpesenter er Fredriksberg kjøpesenter med adresse i sentrum. Her finnes omkring 65 butikker med de nyeste trendene og butikker som La Senza, Mette Freyberg og Quint.

Se tipsene for hva du burde se etter i København.

Åpningstider:

Butikkene i København opererer ofte med følgende åpningstider:
Mandag – fredag: 10.00 – 18.00
Lørdag: 09.00 – 15.00
Søndager: Stengt med unntak av noen suvernirbutikker, bakerier og serveringssteder

Københavns kjøpesentre har som regel alltid lenger åpningstider enn byens butikker. Reiser du i desember så har Københavns butikker ofte søndagsåpent og stort julepreg i sine butikker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *