• Meny
  • Meny

Hva burde du kjøpe i København?

København befinner seg kun en knapp times flytur unna Oslo flyplass Gardermoen og er et perfekt reisemål dersom du vil shoppe og smake delikatesser du ikke finner i Norge. Nedenfor følger noen tips til hva du burde kjøpe i København.

Klær

Ta gjerne turen innom «Arai» som fører et stort utvalg og nesten utelukkende danske designerklær. Dette er spesielt rettet mot moteinteresserte damer. Butikken «Flying A» anbefales for de som som har smak for fasjonable klær og italienske sko fra eksempelvis Boccaccini og Patricia Pepe. Her kan du gjøre gode kjøp om du er på utkikk etter kjoler, skjørt og t-skjorter. Butikken fører et bredt utvalg klær fra Fred Perry og Paul Frank.

Den danske designeren Isabel Christiansen har en rekke praktfulle utgaver undertøy du burde titte nærmere på, spesielt undertøysserien med navn «Drøm». «Munthe pluss Simonsen» fører mye spennende moteklær for kvinner. Prisene er i den øvre prisklassen, men samtidig finner du mye lekkert innen jakker, topper og bukser som ikke finnes hjemme.

For å treffe bra med klessalgene i København så burde du enten reise i januar eller sommersesongen. Da kan du få ekstremt mye rimelig fra de tidligere kolleksjonene.

Smykker

Danskene har stor tradisjon i å lage praktfulle smykker av rav. Dette er gjerne kvae som har blitt forsteinet etter å ha ligget i havet i 30-50 millioner år. Raven (som ofte kalles «amber» på engelsk og i smykkebeskrivelser) består av 75 % gulfarge og 25 % rødfarge og danner de vakreste steiner som du vil se er brukt i smykker i utallige gullsmeder rundt om i København.

Mat og drikke

Har du et par tusenlapper til overs og bestiller bord i forveien burde du ta turen innom stjernerestauranten Noma. Restauranten bærer tittelen verdens beste og har en plassering langs en av pirene til den idylliske Strandgaden. Prøv også den utrolige restauranten Geranium som ligger ved Parken fotballstadion. Bakmannen er Rasmus Kofoed som dro i land seieren i Bocuse d’Or 2011, det uoffisielle verdensmesterskapet innen kokkekunst.

Blant de danske klassikerne kan du med fordel smake på det himmelske rugbrødet de er så kjent for, eller frikadellene som ligner noe på de norske kjøttkakene. Du kommer heller ikke utenom sildesmørbrødene, sjokolade fra Anthon Berg og det magiske ølet fra Tuborg. For en skikkelig dessertopplevelse kommer du ikke unna danskenes «isvaffel». Dette er en stor iskjeks med smak av pannekake som fylles med opptil 10 kuler iskrem og deretter krem, marshmallows og gjerne syltetøy.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *