• Meny
  • Meny

Hva burde du gjøre i København?

København er mere enn softis foran Den Lille Havfrue på Langelinie og en tur i Tivoli, ja faktisk har denne fantastiske byen så mye å by på, at man bør sette av flere dager hvis man har tenkt seg å oppleve bare halvparten.

Det er flere måter å se København på, og man kan velge mellom flere guidede turer, eller man kan farte rundt på egenhånd. Enten ved hjelp av buss og tog, drisje, eller man kan leie en bil og kjøre selv. Trafikkmønsteret er veldig likt Norge, og med hjelp av gps finner man lett frem i byen.

Enestående bygninger og slott

Vi har allerede nevnt Den Lille Havfrue og Tivoli, så dem går vi ikke nærmere inn på nå, men av lignende severdigheter finner man Bakken, verdens eldste fornøyelsespark, og betraktelig mere avbalansert og rolig enn Tivoli. Likeledes er Zoologisk Have verdt et besøk, Runde Tårn, eller hva med Amalienborg Slott? En av verdens flotteste bygninger i rokokostil, og det er her kongefamilien normalt oppholder seg.

Av museer finner vi ARKEN, museet for moderne kunst, Frilandsmuseet, Geologisk Museum, Nasjonalmuseet, Post- og Telemuseet og for ikke å glemme Experimentariumet, som er minst like mye en lekeplass som et museum. Ikke ulikt det tekniske museet i Oslo.

Man må heller ikke glemme Zoologisk museum, Tycho Brahe Planetarium eller Statens Museum for Kunst.

Og så er det selvfølgelig alle de flotte slottene da. Er man til interiør og arkitektur, er det mer enn nok å velge blant. I København finner man i tillegg til Amalienborg, Christiansborg Slot, hvor man i tillegg til de kongelige residenser finner det danske Folketinget, Højesteret og Ministeriet.

De sjelefulle handlegater

Utendørs finner man Botanisk Have og Strøget, sistnevnte Danmarks mest kjente handlegate, men som et tips bør man oppsøke den såkalte “Pisserennen”, som egentlig bare er noen parallellgater til Strøget. Her finnes de små og spennende kjedeuavhengige forretningene, og om sommeren et yrende folkeliv med mange gateartister.

Er været fint og man ikke har lyst til å være innendørs, er det flere flotte bydeler i København man besøke. Blant annet Nyhavn, hvor man kan rusle langs kaia og kikke på alle båtene, eller sette seg ned på en av de mange restaurantene og nyte en is eller kald øl i solskinnet.

En annen bydel som er svært populær er Christiania, hvor man kan oppleve et helt spesielt miljø, hvor folk både arbeider og bor som de har lyst til.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *