• Meny
  • Meny

Christiansborg Slott

Med sin sentrale beliggenhet i sentrum av København, ligger Christiansborg Slott. Bygningene ligger på Slotsholmen, som er navnet på en øy i Københavns havnebasseng. Den danske sentraladministrasjonen har holdt til på Slotsholmen helt siden middelalderen.

Det vakre slottet huser blant annet folketinget, høyesterett, statsministeren og det danske parlament. Kongefamilien har også tidligere hatt hovedresidens i slottet, men holder kun til i deler av bygget den dag i dag.

Christiansborg har gjennom tidene bestått av følgende bygninger:
Absalons borg (1167-1369)
Københavns Slott (1369-1731)
Det 1. Christiansborg Slott (1745-1794)
Det 2. Christiansborg Slott (1828-1884)
Det 3. Christiansborg Slott (1928 – )

Christiansborg statuer teller blant annet en rytterstatue av Frederik VII som står plassert på slottsplassen, og rytterstatuen av Christian IX ved ridebaneanlegget.

Hva kan du se på Christiansborg?

Ønsker du å se mer av innsiden av Christiansborg kan du delta på en av deres omvisninger. Du har da mulighet til å se parlamentet, restene av Absalons Slott som eksisterte under middelalderen, og gjestestuene. En guidet tur gjennom de storslåtte salene viser deg rommene som brukes under gallamiddager og spesielle begivenheter.

Eller hva med en nærmere titt på alle kunstverkene, dekoren og Bjørn Nørgaards veggtepper som ble gitt til Dronning Margrethe? De fargerike veggteppene er laget med inspirasjon fra Danmarks nasjonalhistorie og verdenshistorien. Denne historien inkluderer blant annet vikingtiden, middelalderen, reformasjonen, andre verdenskrig og et innblikk i fremtiden.

Kollektivtrafikk København:
Nærmeste T-banestasjon: Kongens Nytorv stasjon
Busstasjon: Christiansborg

Adresse:
Prins Jørgens Gård 1
1218 København

Er du interessert i viktige bygninger i København vil du også ha stor glede av å stikke innom Amalienborg, slottsanlegget som fungerer som residens for den danske kongefamilien. Se også tips til andre attraksjoner i Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *