• Meny
  • Meny

Zoologisk Have

Drar du med barna til København kan du med trygghet legge Zoologisk Have på listen over attraksjoner dere skal oppleve. Denne dyreparken finner sted ved Frederiksberg Slott, et par kilometer vest for den virkelige bykjernen. Den ble grunnlagt i 1859 og kan skryte av å være blant Europas eldste dyreparker.

Zoologisk Have er inndelt etter ulike deler av verden som naturlig nok innehar arter som lever i disse områdene:

Norden: Seler, reinsdyr, bjørn, ulv, moskus
Afrika: Sjiraff, nesehorn, struts, sebra, flodhest
Asia: Tiger, Leopard, panda, oter
Sør-Amerika: Flodsvin, mara, guanako og gjeterfugler
Øygrupper: Kenguru, tasmansk djevel, emu og ringhalelemur

Dyreartene ovenfor er bare et lite utvalg av parkens dyrearter forøvrig.

På listen over parkens sjeldne dyrearter finner du eksempelvis pungdyret tasmansk djevel, amurleopard, skogsjiraff og moskusfe.

Familiens yngste vil garantert more seg med ponnyridning, kaniner og lek med afrikanske dverggjeter. Er de ekstra tøffe kan de også få ta på slanger. Ved visse tidspunkter får dere vært vitne til foring av noen av parkens dyrearter.

Godt og trygt miljø

Det har blitt gjort en rekke tiltak i parken for å sikre at dyrenes miljø skal være så likt naturen som overhodet mulig. Blant annet har man fjernet de klassiske burene og skapt et miljø med vann, jord, planter og omgivelser der dyrene føler seg mer komfortable. Videre har ingeniørene og parkdesignerne lagt ned et vesentlig arbeid for å sikre bestanden til utrydningstruede dyrearter.

Andre spennende fasiliteter i Zoologisk Have er Observasjonstårnet og Elefanthuset som har gjennomgått en enorm forvandling for å gi elefantene mye større leveareal, samt renere og tryggere omgivelser.

Mat og drikke

Sultne små og store vil finne vomfyll blant parkens spisesteder som tilbyr både full middag og lettere retter som enkelt kan tas med i hånda. Dere kan også nyte medbrakt mat i parkens hyggelige omgivelser, eller kjøpe picnicmat i parkens utsalgssteder.

For å holde en miljøvennlig matprofil har parken kuttet ut de røde pølsene som inneholdt fargestoffer og erstattet disse med lokalproduserte pølser, laget hos en slakter i nærområdet. Parkens isbod produserer italiensk is uten tilsetningsstoffer.

Se flere av attraksjonene i Danmark som passer for både små og store, samt informasjon om ferge til Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *