• Meny
  • Meny

Bakkenparken – en fornøyelsespark utenfor København

En mils kjøretur nord for København, nærmere bestemt i Klampenborg, finner vi fornøyelsesparken Bakken, blant mange kjent som Dyrehavsbakken.

Historien strekker seg tilbake til 1583 da parken startet som et samlingspunkt for mennesker som søkte seg til friskt springvann, som igjen tiltrakk seg et flertall av underholdere og gateselgere som ønsket å tjene en slant. Stadig flere attraksjoner, muligheter og artister var å finne i parkområdet gjennom tidene, som den dag i dag har ført til at Dyrehavsbakken kan kalle seg verdens eldste, fortsatt operative fornøyelsespark.

Attraksjoner i Bakkenparken

Til tross for den enkle starten som en møteplass for folk som ønsket godt drikkevann, finner man i dag en velfungerende og godt utstyrt fornøyelsespark med nærmere tre millioner årlige besøkende. I tillegg til parkens seks berg- og dalbaner, kan du også prøve et vell av attraksjoner på flatmark som radiobiler, spøkelsestog og spinnende kopper. Barna kan more seg med blant annet karuseller, jeepkjøring, minitog, lekeplass, pariserhjul og ved å hilse på parkens maskot, klovnen Pjerrot.

Er du opptatt av klassiske detaljer burde du ikke gå glipp av en tur med Rutschebanen, parkens eldste berg- og dalbane i treverk fra 1932, elsket blant verdens entusiaster innen historiske berg- og dalbaner. Vi skal heller ikke glemme parkens sju spillehaller som har det du trenger for å teste vinnerlykken og kanskje komme hjem rikere enn da du ankom. Utendørsscenen arrangerer kabaretforestillinger, men også konserter av kjente og mindre kjente artister.

Mat og drikke

Det å besøke parken koster ikke noe, men å benytte deg av attraksjonene må du betale for. Parken er åpen fra slutten av mars til slutten av august. Skulle sulten melde seg så har dere nok av restauranter og enklere spisesteder som selger alt fra treretters gourmetmenyer, til familiebuffet og simpel take away-mat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *