• Meny
  • Meny

Fotball i København

Mens damene vandrer langs handlegaten Strøget og sjekker ut mulighetene for shopping i København, kan gutta finne trøst ved å se en av fotballkampene til F.C København. Kanskje deres tur til København til og med foregår på samme dag som Norge spiller landskamp mot Danmark?

Københavns storlag er som kjent F.C København, en sammenslåing av klubbene Kjøbenhavns Boldklub og B 1903. Klubben ble stiftet i 1992 og har Parken nasjonalarena som hjemmebane. Parken holder til i Østerbro, nord for Københavns sentrumskjerne, og like ved Fælledparken.

Den danske toppserien (Superligaen) har delt sesongen inn i to etapper, fra juli til november, og fra mars til mai. Følgelig bør du da selvfølgelig passe på å dra til København i disse tidsepokene om du ønsker se F.C København live. Serien består av 12 lag, som enten spiller 17 hjemmekamper og 16 bortekamper, eller 16 hjemmekamper og 17 bortekamper, avhengig av hvilken plassering de fikk i serien forrige år. F.C København kan skryte av å ha dratt i land flest ligagull i den danske serien.

Billetter til fotballkamp i København:

Billetter til F.C Københavns hjemmekamper bør du kjøpe via billetlugen.dk – F.C Københavns offisielle salgsside på nett. Her er du sikret de rimeligste billettene og unngår dyre mellomledd som skal ha sin del av kaka. Prisene er naturlig nok justert etter hvor på tribuna du sitter. Med sentrale plasser på langsidene som de dyreste, og kortsidene som de billigste.

På kampdager kan du kjøpe billetter i skuret foran Parken, og enkelte billige billetter i døra. Merk at du vil spare noen kroner på å forhåndsbestille billetter fremfor å kjøpe de i Parken på kampdagen. Billettene koster fra 100 kroner per voksen (Superligaen).

Kollektivtrafikk København:
Nærmeste T-banestasjon: Nordhavn stasjon
Busstasjon: Parken

Adresse:
Per Henrik Lings Allé 2
2100 København

Er du i form for gastronomi i verdensklasse kan du med trygghet bestille bord hos Rasmus Kofoed og hans restaurant Geranium som ligger i samme bygning som Parken. Hva med å kombinere fotballkamp med et besøk på Carlsberg Bryggeri?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *