• Meny
  • Meny

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have ble opprinnelig anlagt på 1700-tallet under Frederik den 4, og fungerte i lange tider som slottshave til Frederiksberg Slott. Haven ble i utgangspunktet designet som en barokkhave, men ble senere omlagt til den mer klassiske romantiske haven man kan besøke i dag.

Da haven i sin tid ble anlagt var den ment å være en oase i et ellers vilt skoglandskap, men i dag er den en grønn lunge i et ellers travelt bymiljø, og både lokale og turister benytter haven til både rekreasjon og som et ledd i et besøk i byen.

Et sted for ro og hygge

Her kan man vandre på oppdagelsesferd på små kronglete stier, i mellom eldgamle trær og severdigheter som for eksempel Det kinesiske Lysthus og Kildegrotten, eller man kan ta turen opp til toppen av Smallebakke, hvor man kan nyte utsikten over København, Frederiksberg Slott og de mange terrassene i haven.

Om sommeren arrangeres det flere konserter i haven, og det er stor festivitas på Sankt Hans aftenen.

Haven består ikke bare av en mengde botaniske perler man kan vandre mellom og ta i nærmere øyesyn, den har også et rikholdig fugleliv, og flere store fuglearter holder til her.

Kanaltur med båt

Frederiksberg Have er åpen for publikum stort sett hele året fra soloppgang til solnedgang, Det Kinesiske Lysthus kun i sommermånedene. Ønsker man en tur med robåt på kanalene i haven er det også mulig i perioden mai til september, under forutsetning av at værforholdene tillater det.

Av fasiliteter i haven finnes det toaletter, rasteplasser og lekeplasser som barna kan boltre seg i. Les forøvrig mer om de øvrige attraksjonene i København og Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *