• Meny
  • Meny

Tycho Brahe Planetarium – en verden av lærdom

Der det tidligere lå et saltlager, ved den indre delen av Sankt Jørgens Sø i sentrum av København, finner vi i dag et underholdningssenter med hovedfokus på astronomi. Senteret er oppkalt etter astronom Tycho Brahe, derav navnet “Tycho Brahe Planetarium”. Bygningen, som nærmest ser ut som en gigantisk leppestift, så dagens lys etter en enorm donasjon på 5 millioner danske kroner fra Helge og Bodil Petersen, to ildsjeler med en lidenskapelig interesse for verdensrommet, stjerner og galakser.

Blant museets permanente utstillinger er blant annet romraketten “HEAT 1X Tycho Brahe” som i 2011 ble skutt ut, og nådde en høyde på 2,8 kilometer før den så snudde og sank til ca. 90 meters dybde i Østersjøen. Utstilt står også en månestein på 200 g, en av de største i verden, hentet fra månen i 1972 av Apollo 17 under den sjette månelandingen foretatt av mennesker.

Den virkelige rosinen i pølsa når det gjelder permanente ustillinger er riktignok “The Active Universe” der du tas med på en reise gjennom verdensrommet med ekte meteorsteiner, infotekster og store modeller av planeter. Et virkelig dypdykk inn i det interessante solsystemet!

Inngangsbilletten inkluderer dessuten et besøk på enten IMAX-kinoen, eller stedets 3D-kino med spektakulære laser-og lyseffekter og et tusentalls stjerner. Velg blant filmer om Dinosaurtiden, Arktis, universet, drager og forhistoriske skapninger. Filmene vises på et imponerende 1.000 kvm stort lerret, formet som en kuppel. Kombiner gjerne besøket med en tur til forlystelsessparken Tivoli, knappe 700 meter unna.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *