• Meny
  • Meny

Karen Blixen Museum

Karen Blixen Museet ligger idyllisk til langs den kjente Strandvejen, tett på Rungsted Havn på Nordsjælland. Her kan man få et unikt innblikk i forfatteren Karen Blixens fantastiske liv og levned.

Det er familien Blixens opprinnelige eiendom som nå er omgjort til museum, og man kan se Karen Blixens hjem i tilnærmet den stand det var i da hun selv bodde der, med møbler og autentisk interiør. Flere av møblene er også hentet inn fra den afrikanske farmen hun bodde på under sitt opphold der, og rommene bærer tydelig preg av hennes tilknytning til Afrika.

Videre inneholder museet utstillinger fra Karen Blixens liv og forfatterskap, rikholdig illustrert med både plansjer og fotografier. I montrene kan man se dikt hun skrev allerede i barndommen og flere av hennes ungdomsarbeider er presentert. Manuskripter, notater, personlige brev ogflere førsteutgaver av hennes bøker finnes også her.

Karen Blixens boksamling

Karen Blixens egne unike private boksamling finnes også her, og den inneholder i tillegg til alle hennes egne bøker på flere språk og i førsteutgaver, også de bøkene hun selv foretrakk å lese, av forfattere som Homer, Dante, Shakespeare, Holberg, H.C. Andersen og Kierkegaard for å neven noen.

Museet har variable åpningstider avhengig av sesong og tid på året, og man kan få guidede omvisninger på flere språk hvis man forhåndsbestiller dette. Det er også ofte forskjellige arrangementer ved museet, gjerne med tilknytning til Karen Blixen.

Utendørs har museet en flott beliggende have, som også er et fuglereservat med mange spennende fugler. Haven er fritt tilgjengelig og kan ses hele året.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er begrensede parkeringsmuligheter i området, så spesielt i høysesongen kan det være lurt å enten komme tidlig, eller velge å reise kollektivt.

I forbindelse til museet finnes også en kafeteria og en liten souvernirbutikk.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *