• Meny
  • Meny

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Tidlig på 1990-tallet ble det i Danmark vedtatt det skulle satses tungt på kultur og moderne kunst rundt dette, og da det ikke fantes noe fullgodt alternativ til de allerede etablerte museer, ble det bestemt det skulle bygges et nytt. Likeledes ble det stilt som krav at museet skulle bygges utenfor København sentrum, og valget falt på Ishøj, som ligger noe sydvest for København storkommune.

En arkitektkonkurranse ble utlyst, og overraskende nok var det den unge arkitektstudenten Søren Robert Lund som gikk av med seieren, ikke minst fordi hans bidrag var ifølge juryen både dekonstruktiv og helt i tråd med den funksjon bygget skulle ha, i forhold til presentasjonen av den moderne kunsten. Byggets fasong som et skip er også det viktigste argumentet for at det fikk det navn det fikk, Arken, og så ønsket man et navn som ville gjøre at det kom høyt opp på alfabetiske lister.

Godt tilrettelagt for barnefamilier

Etter at Arken åpnet den 15. mars i 1996 har millioner av besøkende vært innom museet, og det utvides stadig. Museet er en av Danmarks største satsninger innen moderne kunst i nyere tid, noe også utstillingene bærer tydelig preg av.

Arken har alle fasiliteter, og er spesielt godt tilrettelagt for funskjonshemmede og familier med barn. Det arrangeres omvisninger til fastsatte tider, og det er bare å møte opp på fastsatt sted til det rette tidspunktet. Det er også flere arrangementer spesielt for barn, og mange velger å ta turen innom i forbindelse med en tur på en av de omkringliggende strendene i Køge Bugt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *