• Meny
  • Meny

Roskilde-festivalen

Et par kilometer utenfor Roskilde sentrum arrangeres hvert år den ekstremt populære musikkfestivalen, Roskilde-festivalen. Historiens første Roskilde-festival ble arrangert i 1971. Hvert år arrangeres festivalen i månedsskiftet juni-juli. Roskilde-festivalen er en non-profit organisasjon der overskuddet går til kulturelle og humanitære formål og virksomheter.

En av de helt særegne egenskapene med festivalen er at en enormt stor andel av festivalens ansatte jobber fullstendig frivillig og ulønnet. Man anslår at det arbeider er ca. 32.000 frivillige.

Sett i europeisk sammenheng så er Roskilde-festivalen en av de aller største musikkfestivalene i Europa og den største i Norden. Dette gjenspeiles i artistlisten som hvert år inneholder noen av de heteste navnene innen flere ulike musikksjangre. Antall årlige besøkende ligger på ca 100.000.

Scener

Festivalområdet inndeles i åtte ulike scener der Orange er den definitivt største med kapasitet til ca 60.000. Den nest største scenen er Arena med 17.000 som maksimalt antall besøkende. Begge scenene spiller alle musikksjangre, mens de mindre scenene er delt inn i Hip Hop, R&B, Rock og elektronika. Den nyeste scenen Lounge skal hovedsaklig spille elektronisk musikk.

Priser og inngangspass

Billetter til Festivalen kan du kjøpe over nett og prissettes naturlig nok etter antall dager du ønsker å være der. Et dagspass ligger på ca 900 danske kroner, mens du må ut med ca 1.800 kroner for et komplett festivalpass der du har tilgang til alle dagene inkludert oppvarmingsdagene.

Camping

En stor del av hele opplevelsen med å være på Roskilde er nettopp campingen der folk flest velger å sove i telt. Du kan også sove i campingvogn og husbusser, men teltovernatting er definitivt mest attraktivt. Ønsker du sove i telt kan du enten ta med ditt eget, eller leie et som er ferdig oppsatt når du kommer. Dette alternativet har arrangørene valgt å kalle for «Get A Tent».

Selve boområdet/campingområdet på Roskilde er inndelt i flere soner som er navngitt med bokstaver. Du velger selv hvilket område du ønsker sove på. Område «J» er festivalens stilleområde og anbefales dersom du ønsker å sove i ro om natta og et noe renere campingopphold. Hvert campingområde har en plass i midten der folk samles for sosialt samhold og for å lage mat. Her finnes også salgsboder med mat og drikke, supermarked, dusjer og informasjonsbod.

Komme deg fra København til Roskilde:

Roskilde-festivalen befinner seg ca 35 kilometer fra København og dersom du ikke kjører bil så kan du ta toget fra København H som ligger midt i sentrum av København, like ved Tivoli. Toget kjører til Flensburg stasjon, men du skal gå av på Roskilde stasjon.

Videre tar du buss 202A fra Roskilde stasjon – Sykehuset og til stoppet Teknisk Skole – Maglelunden. Herfra er det 10 minutters gange før du ankommer Roskilde-festivalen.

Adresse:
Darupvej 19
4000 Roskilde

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *