• Meny
  • Meny

Legoland i Billund

I 1968 åpnet den enormt populære fornøyelsesparken Legoland i Danmark. Parken holder til i Billund, en mindre by som befinner seg midt i den nedre delen av Danmark. Legoland er den tredje mest populære attraksjonen i Danmark, kun slått av Tivoli i København og Dyrehavsbakken i Klampenborg. Også blant nordmenn er fornøyelsesparken hovedgrunnen til at flere tusen legger sin ferie til Danmark hver sommer.

Legoland er først og fremst kjent for å være en miniatyrlandsby laget av legoklosser, men kan også by på rustjebaner, 4D-kino og piratland. Hjertet av parken kalles Miniland inneholder over 20 millioner legoklosser som er bygget til kopier av kjente bygninger, hovedsteder og store turistattraksjoner.

Legolands temaparker

Adventure Land kan by på vannscootere, berg-og-dal-bane, skattejakt og eventyrsti. Rafting og attraksjonen «Dragen» finner du i Knight’s Kingdome, mens du i Legoredo Town kan lete etter gull, kjøre hestekarusell og delta på indianerleir. Et av parkens nyeste områder er Polar Land som består av en koloni av ekte pingviner, rutsjebane og Ice Pilot School.

Familien kan slukke tørst og hunger ved en av de mange restaurantene, kaféene og de mer raske utsalgsstedene. Grillmat, italiensk, pizza, burger, pølser og barnemat er selvfølgelig på menyen.

Sjekk hvilke ferger som kjører til Danmark.

Komme deg til Legoland:

Like ved Legoland så finner du et busstopp med navn Billund, Åstvej ved hotellet. Parken er riktignok bare knappe kilometeren fra sentrum så det kan være like raskt å gå fremfor å vente på buss.

Buss nr 117, 143, 144, 166, 179 kjører til busstoppet ved Legoland.

Billetter:
Voksne fra 13 år og oppover: ca 300 kr
Barn 3-12 år: ca 280 kroner

Åpningstider:
Se Legolands hjemmesider

Adresse:
Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Telefon:
+ 45 75 33 13 33

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *