• Meny
  • Meny

Handlegater i København

Strøget regnes som en av de viktigste handlegatene i København. Denne lille gatestubben på litt over en kilometer går fra Rådhusplassen til Kongens Nytorv, og inneholder butikker som representerer stort sett alle de største merkevarene innen tøy og design. Det er hit danskene går for å handle, men ønsker man å finne de små og spennende butikkene med et annerledes utvalg, skal man litt utenfor selve Strøget, nemlig sidegatene og den berømte ”Pisserenden”, eller ”Latinerkvarteret”, som den også kalles.

Pisserenden er definert som gatene i Københavns Nørre Kvarter, Nørre Voldgade, Nørregade, Verstergade og Vester Voldgade. Her utløper de fem strædene (sidegatene) Larsbjørnstræde, Larslejestræde, Sankt Peders Stræde og Teglgårdstræde.

Københavns små sidegater og smug

Disse små sidegatene inneholder en mengde spennende alternative butikker, og i tillegg til outlet og second-hand, finnes spesialbutikker innen skinn og design, hvor man kan finne håndsydde skinnprodukter, små garn- og stoffbutikker som selger egendesignede produkter og mye mye mer.

På grunn av sin beliggenhet og relativt lave prisnivå, finnes det også flere butikker med begrenset åpningstid her, eksempelvis for overskuddsalg av varepartier og mye annet spennende. Er man på jakt etter det unike er Pisserenden stedet å oppsøke.

Torg i København

Sommerstid er alle de større torgene i Københavns indre by ofte fylt opp med gateselgere og boder, hvor alt mellom himmel og jord tilbys til svært hyggelige priser. Her kan man finne alt fra indianske smykker til tøy og håndverk som lages på stedet. Eksempelvis sitter det malere og maler bilder mens man venter. Gateartister er også et fast innslag i dette bybildet. Vær imidlertid oppmerksom på lommetyver som gjerne har gode arbeidsvilkår i mylderet av selgere og turister.

Om du er hyppen på mer informasjon om shopping i København, kan du klikke deg videre til kategorien om shopping, som blant annet gir deg tips om hva du burde kjøpe i København, og skriblerier om kjøpesentre i København.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *