• Meny
  • Meny

Festivaler og arrangementer i København

København er kanskje den hovedstaden i Skandinavia som har flest festivaler, og her finnes alt fra filmfestivaler og orkesterfestivaler, til sjokoladefestivaler og egne festivaler for konditorer. Riktignok er mange av disse for rimelige smale å regne, men andre igjen har betydelige dimensjoner, og tiltrekker seg hundretusener av deltakere og tilskuere år etter år.

En av disse er den ti dager lange København Jazz Festival, som begynner den første fredag i juli hvert år, og har de siste årene hatt rundt 250.000 besøkende. Festivalen byr på over tusen konserter fordelt på rundt hundre scener, og alt fra små brune kneiper til store utendørsarenaer er i bruk. For ikke å snakke om alle gatemusikantene som er over det hele.

Karneval i København

Et annet stort arrangement er Copenhagen Carnival, som har hatt en noe turbulent historie med flere separate arrangører, men likevel klarer de å organisere en årlig gatefest av dimensjoner i den danske hovedstaden. Karnevalet går som regel av stabelen om våren, og har siden starten for over tredve år siden, blitt en mer og mer lokal festival, men med over hundre forskjellige orkestre som bidrar med alt fra festmusikk til rå samba, er det lett å forstå hvor denne tradisjonen egentlig stammer fra.

Nå er riktignok Copenhagen Pride Week opprinnelig en festival for og med homofile, men etter som årene har gått, er det nå et salig sammensurium av mennesker med alle mulige legninger som deltar. Spesielt populær er den årlige paraden, som tiltrekker seg hundretusenvis av tilskuere, som kommer for å overvære de fantasifulle kostymene og flåtene. Festivalen avsluttes med en gigantisk fest på Rådhusplassen i byen, ofte med opptil 70.000 glade deltakere. Les også om populære utesteder i København du burde sjekke ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *