• Meny
  • Meny

Danacup

Danacup er navnet på den årlige fotballturneringen som finner sted i Hjørring i Danmark. Hvert år samles 20.000 – 30.000 deltakere (spillere, trenerteam og dommere) til turneringen som varer i underkant av en uke. Turneringen ble grunnlagt i 1982 og er tilrettelagt for spillere i aldergruppen 11-19 år som igjen spiller på over 800 ulike lag.

Tradisjonelt så har faktisk Norge den største andelen deltakere blant de utenlandske lagene. I tillegg deltar lag fra både Afrika, Asia, Nord- og Sør Amerika, samt over 20 land fra Europa. Fotballkampene spilles på mer en 50 ulike baner, de fleste lokalisert ved hovedområdet. De øvrige banene ligger kun kort avstand unna og kan nås med gratis buss.

Turneringen foregår ved at lagene først spiller innledende kamper i et gruppespill og deretter går videre til henholdsvis A- og B-sluttspill.

Hvor lenge varer kampene?

Gruppespill:
Gutter 11-14 og jenter 11-14: 2×20 min
Gutter 15-19 og jenter 15-19: 2×25 min

Sluttspill:
Gutter 11-14 og jenter 11-14: 2×25 min
Gutter 15-19 og jenter 15-19: 2×30 min

Hovedområdet

Danacup handler slettes ikke bare om fotball, men også en kombinasjon av lagånd, samhold, familie og hygge. Selve hovedområdet inneholder i tillegg til fotballbaner, også toalettfasiliteter, dusjer, tivoli og flere overnattingssteder. Området er utstyrt med flere stasjoner med trådløst internett, samt salgsboder og kiosker.

Om kveldene arrangeres det attraktive events med musikk, dansing og konkurranser. Fotballcupens diskotek er et svært populært sted for unge mennesker som ønsker å finne ukens sommerflørt.

Hva kan dere ellers gjøre i Hjørring?

Hjørring ligger kun 15 minutters kjøretur fra havet og noen av Danmarks mest fabelaktige strender. Her finner dere flotte bademuligheter og samlingssteder som hele familien vil like. Mens familiens fotballspillere er opptatt med forberedelse til dagens kamper kan de shoppingglade ta seg en tur til Hjørring sentrum og se nærmere på byens mote- og skobutikker.

Forøvrig kan Hjørring by på dyrepark, golfbane, bowling og gokart. Glem heller ikke Hurlumhejhuset med hoppeslott, minigolf, spillehall og mengder av moro for liten og stor. Hjørrings Vandland og Vannpark tilbyr en deilig avkjøling fordelt på flere bassenger og vannsklier som gir deg sug i magen.

En annen variant er Vendsyssel Historiske Museum med sine bygninger fra middelalderen. Et siste alternativ er fornøyelsesparken Fårup Sommerland som ligger 40 minutters kjøretur fra Danacup.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *