• Meny
  • Meny

Aarhus

Aarhus er med sine over 252.000 innbyggere, Danmarks nest største by, og landsdelen Jyllands suverent største. Byen, som ligger på østkysten, ved Aarhus bukt, er en av Danmarks eldste byer og kan spores så langt tilbake som 700-tallet. Den fikk kjøpstadsrettigheter så tidlig som 1441 og har i generasjoner vært et viktig knutepunkt for handel og skipsfart i området.

Byen har flere ganger blitt kåret som Danmarks beste by å handle i, faktisk så god, at den regnes som en av Nordens aller beste, foran både søsterbyen København, og Malmø i Sverige.

En undersøkelse utført av Experience Design in City Tourism og tall fra Danmarks Statistik og Retail Institute Scandinavia, viser også at byen ikke bare foretrekkes av turister å handle i, den har også størst vekst i forhold til tilsvarende byer andre steder i verden.

Mye av dette skyldes de store kjøpesentere som ligger i byen, samt at noen av Danmarks største stormagasiner ligger her, og for ikke å glemme det legendariske ”Latinerkvarteret” i indre by, som har tiltrukket seg mengder av små og spennende butikker, med rikholdig og ”annerledes” utvalg.

Kultur og uteliv i Aarhus

Nattelivet er heller til å kimse av, og et stort antall nattklubber, barer og diskoteker tiltrekker seg turister og tilreisende fra både inn- og utland. Likeledes finnes det mengder av restauranter og hyggelige kroer å spise på, og byen har et mangfoldig kulturtilbud med både kinoer, teaterscener og konsertsaler. Faktisk har Aarhus gjort seg så bemerket kulturmessig, at byen har fått status som ”Europeisk Kulturhovedstad” i 2017, noe innbyggerne er svært stolte av.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *