• Meny
  • Meny

Kjøpesentre i København

Det finnes en drøss med flotte sentere å handle i i København, både store og små, og det finnes nesten ikke den ting man ikke kan få kjøpt her. Blant de største sentrene finner vi Fisketorvet Shopping Center med 124 butikker og restauranter, fordelt på over 60.000 kvadratmeter i det hele.

Som navnet tilsier, er senteret bygget ut fra de gamle lokalene til Københavns tidligere fisketorg, og senterets arkitektur er basert på en maritim ide, og selve bygget ligner på et skip, og planløsningen kalles for dekk.

Fisketorvet er sentralt plassert i København, kun noen få minutter fra Rådhusplassen, og det er enkelt å komme seg dit. Velger man å bruke egen bil, er det over 2.000 parkeringsplasser i tilknytning til senteret. Parkeringen er gratis de tre første timene, men betinger bruk av p-skive. Kommer man fra land hvor ikke p-skive er standardutstyr i bilene, kan denne fås gratis hvis man henvender seg i senteret.

Fields og Bilka kjøpesenter

Et annet stort kjøpesenter like i utkanten av København sentrum er Fields, et senter med et imponerende utvalg av butikker og tjenester. Her finnes det over 3.000 parkeringsplasser, hvor første timen er gratis, men skulle man ikke ha tilgang til egen bil, er det rikelig med muligheter for å komme til senteret med Københavns kollektivtrafikk. Det går både buss, tog og t-bane dit.

På grunn av mangfoldet i hvert enkelt senter, er det vanskelig å nevne noen som er rimeligere eller har bedre utvalg enn andre, de må simpelthen oppleves og vurderes enkeltvis. Et annet godt tips er å se litt på hvilke butikker hvert enkelt senter huser, eksempelvis er Bilka et lite kjøpesenter i seg selv, ofte med svært gode tilbud på utvalgte varer og varegrupper.

Glad i shopping? Les mer om shopping i København.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *