• Meny
  • Meny

Leie av leilighet

København er en fantastisk by å bo i på så mange måter, og det er vel en av de mest varierte byene i Skandinavia, både miljømessig og sosialt. Sin strategiske beliggenhet i forhold til resten av europa har også bidratt til at byen har et mangfold av både innbyggere og nasjonaliteter, noe også leiemarkedet bærer et visst preg av.

Har man ikke muligheten til selv å reise rundt å kikke på leiligheter, kan man gå veien via en eiendomsformidler som har denne type tjenester på menyen. Denne tjenesten koster som regel ikke leietaker noe, men er innbakt i summen man betaler i leie.

Beliggenhet er alt

I Danmark er det også vanlig å skulle innbetale rundt tre måneders leie i depositum, og man skal heller ikke alltid forvente å få disse pengene tilbake etter endt leieforhold, da mange utleiere konsekvent velger å male og renovere leiligheten mellom hver leietaker. Til gjengjeld er ikke leieprisene spesielt høye til en storby å være, men det finnes selvfølgelig unntak her som de fleste andre steder. Beliggenhet er ofte avgjørende for prisen,og i København er det store skiller mellom de “beste” og de “dårligste” stedene å bo.

For eksempel regnes bydelene Nyhavn, Christianshavn, Fredriksberg, Østerbro og områdene rundt den indre bykjernen som gode, det samme med de noe mer provinsielle områdene i utkanten av Stor-København.

Andre bydeler igjen, som for eksempel rundt Nørrebro, Vesterbro og Amager er noe mer belastet, og det forekommer regelmessige episoder med blant annet vold og tung bandekriminalitet. Dog må det understrekes, at dette til tider kan forekomme over hele byen, og burde ikke avskrekke noen for å flytte til København.

Er man også først inne på boligmarkedet i København, er det relativt enkelt å flytte rundt på seg, selv uten bil, og mange velger seg det første og beste de finner, for så å kikke nærmere etter noe annet i etterkant. De forholdsvis lave boligprisene i København gjør også at mange velger å kjøpe istedet for å leie, og på grunn av et tregt boligmarked, kan man fint avtale med eventuelle selgere at man ønsker å leie et år eller to før man kjøper, simpelthen for å prøve hvordan det er å bo i det området man ser på.

Se også hvor mye du må betale for hotellrom i København

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *