• Meny
  • Meny

Været i Danmark

For å beregne hva kofferten burde inneholde i ditt besøk til Danmark er det nødvendig med noen raske retningslinjer for hvordan været pleier å være. Når er ikke Danmark lange avstanden fra Norge, så danskenes klima er i hovedsak mye likt det norske.

Vintrene i Danmark er relativt milde med temperaturer rundt 0 grader i januar og februar. I sommermånedene juni, juli og august kan du vente deg temperaturer rundt 17-18 grader i gjennomsnitt. I likhet med Norge har Danmark korte dager vinterstid med soloppgang rundt kl 08.00 og solnedgang rundt 15.30. Sommerstid kan derimot solen stå opp kl 03.00 og gå ned 22.00.

De ulike sesongene

Tradisjonelt så er det i tidsrommet mellom september og november du kan forvente mest regn. Til tross for dette så er København og resten av Danmark vel verdt en tur hele året. Den danske sommeren er fantastisk med sene kvelder langs havna med mye god pils og vinterperioden kjenner man gjerne igjen med flotte juleforberedelser og smakfulle frikadeller og stemningsfulle julesanger.

Høsten er et godt tidspunkt å besøke Danmark dersom du lar deg friste av et flott byliv og bondenatur med de fineste høstfargene du kan tenke deg. Høstsesongen bringer med seg temperaturer i sjiktet mellom 10 og 15 grader.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *