• Meny
  • Meny

Levekostnader i Danmark

Om ditt formål med Danmarksturen enten er ferie eller et lengre utenlandsopphold så trenger du uansett vite noe om landets levekostnader for å beregne et budsjett. Når man sammenlikner konsumprisene og leiekostnader i København og Oslo så kommer Oslo 22 % dyrere ut enn hovedstaden København.

Leiepriser

Totalt sett så kommer København 12 % billigere ut i forhold til Oslo når man ser på byens leiepriser. Små leiligheter midt i sentrum ligger riktignok på ca den samme prisen enten du ser i Oslo eller København. Her må man ut med ca 8000 kr pr mnd dersom man vil ha en leilighet på 20-30 kvm midt i sentrum. Ved kjøp av leilighet kan du spare mye på å velge København fremfor Oslo. I København ligger boligprisene omtrent 25 % lavere enn Oslo.

Matpriser

Matprisene i København ligger ca 15-30 % billigere enn Oslo. I praksis betyr dette at du eksempelvis må regne med å betale 8 kroner for en liter melk, 15 kroner for en halvliter pils fra butikken og 40 kroner for en tyvepakning røyk. På restaurant så koster halvliteren ca 40-45 kroner og et helt alminnelig måltid på en brukbar restaurant ca 120 kroner.

Faste utgifter

Strøm, renovasjon og felleskostnader er i gjennomsnitt 30 % billigere i København kontra Oslo. Billetter til kino kan du eksempelvis regne med å spare omkring en tier per billett i forhold til norske priser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar