• Meny
  • Meny

Danmarks tidssone

Danmark er ikke lange reisen unna Norge, men hvilken tidssone tilhører landet, og er det nødvendig å stille klokka når du reiser dit? Når blir klokken stilt til sommertid og vintertid i Danmark? Disse spørsmålene får du svar på i artikkelteksten nedenfor.

Stille klokka ved reise til Danmark?

Danmark hører til i den sentraleuropeiske tidssonen med internasjonal forkortelse CET. Landet tilhører også tidssonen GMT + 1, som står for Greenwich Mean Time. I samme tidssone ligger Norge, og du skal derfor ikke stille klokken dersom du reiser til Danmark.

Overgang fra vintertid/normaltid til sommertid skjer i slutten av mars hver år. I den forbindelse stilles klokka en time frem, og danskene kan glede seg over lengre kvelder. Motsatt blir klokka stilt en time tilbake i slutten av oktober som resultat av overgangen fra sommertid til vintertid/normaltid, og morgenen blir lysere.

Dagen i året med mest dagslys

Danmarks klokkesystem er i likhet som det norske, basert på 24 timer fra 00.00 – 23.59. Det gjennomsnittlige antall timer dagslys for Danmark ligger på ca 8-9 i vintermånedene og 15-16 i sommermånedene. Datoen 21. juni er dagen Danmark har det høyeste antallet timer dagslys i løpet av et år. Denne datoen er det 17 timer dagslys. Motsatt er 21. desember den dagen med minst dagslys med sine 7 timer.

Den internasjonale landskoden for Danmark er ”+45”.

Se også en innføring i Danmarks vær og temperaturer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *