• Meny
  • Meny

Banker og minibanker i Danmark

Før du reiser til Danmark er det kjekt med noen stikkord om tilgang på minibanker, hvilken valuta som brukes, hvor du får best vekslingskurs og om du burde ta ut penger før du reiser til Danmark.

Valuta i Danmark

Danmarks myntenhet er danske kroner (forkortelse DKK) der én krone deles inn i 100 øre, akkurat som i Norge. De danske sedlene ligger på 50, 100, 200, 500 og 1000 kroner. Myntene kommer i likhet med Norge i størrelsene 50 øre, 1 krone, 2 kroner, 5 kroner, 10 kroner og 20 kroner. Veldig generelt så får du omtrent 97 danske kroner for 100 norske kroner.

Når du skal veksle til fra norske kroner til danske kroner så lønner det seg å gjøre dette ved å ta ut penger fra minibankene i Danmark. På dansk kalles automatene for pengeautomat. Er det Copenhagen du skal til så finner du garantert en stor andel minibanker i sentrumsområdene.

Dersom du tar ut i en bank i Norge vil du ikke bare få dårligere kurs, men også bli ilagt et vekslingsgebyr. Minibankene i Danmark er også billigere enn bankene på Norges flyplasser.

Uttak av penger i danske banker

Alternativt kan du ta ut penger fra en bank i Danmark, men disse tilbyr deg dårligere kurser enn minibankene. I tillegg blir du i likhet med norske banker, også her ilagt et vekslingsgebyr. Du kan også ta ut penger på hotellet eller fra vekslingskontorer, men her får du enda dårligere kurs enn bankene. Når du skal ta ut penger fra en bank i Danmark er det en fordel å ta med legitimasjonsbevis som pass.

Sikker bruk av minibankene

Det å ta ut penger fra minibankene i Danmark er en veldig sikker prosedyre, men skjul alltid inntastingen av pin-koden med hendene. Vil du være ekstra sikker kan du ta ut penger fra minibankene som befinner seg inne i bankene som er sikret med videoovervåkning.

Bankenes åpningstider i Danmark:

Mandag – fredag: 10.00 – 16.00
Lørdag: De fleste danske banker holder stengt på lørdager

Bankene har ofte utvidede åpningstider på torsdager, med åpningstid til 18.00.

Se også hvilke kredittkort som er best for deg når du skal ut og reise og ønsker gratis reiseforsikring. Flere av kredittkortene gir deg gratis reiseforsikring dersom du betaler over halvparten av reisen med deres kredittkort.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *