• Meny
  • Meny

Drikkevann i Danmark

La det være sagt med det samme; det er stor forskjell på drikkevannet i Danmark i forhold til i Norge. Mens drikkevannet i Norge normalt er både kaldt og friskt rett ut av springen, er vannet i Danmark noe mer annerledes. Mesteparten av drikkevannet er en eller annen form for renset, og smaker dessverre der etter. Det er relativt flatt i smaken, og holder som regel samme temperatur som omgivelsene rundt.

I Norge kommer vannet kanskje fra naturlige reservoarer et stykke unna, og med vanninntak dypt nede i en sjø på fjellet, holder vannet betraktelig lavere temperaturer enn i Danmark. Enkelte steder er vannet også renset saltvann tilsatt klor, og det er ikke helt smaksløst.

Ikke farlig

Den jevne innbygger i Danmark tar seg ikke nær av vannet sitt, og drikker det med stort velbehag. Men selv danskene smaker forskjell på hvor i landet sitt de er, og de merker det definitivt godt hvis de reiser til Norge.

Vannet i Danmark er underlagt strenge restriksjoner, ikke minst fordi mye av det er renset, så det er generelt helt trygt å drikke det. I hvertfall så lenge det kommer ut av springen. Dette gjelder på det meste fra hoteller til restauranter, og det er ikke forbundet med noen som helst fare å bestille vann til maten hvis man er ute og spiser. Et glass vann til maten kommer sannsynligvis også fra springen, men ilagt en sitronskive nettopp på grunn av smakens skyld.

Mange dansker tapper også vann fra springen som de setter i kjøleskapet med litt agurk eller sitron i, slik at det blir både friskere og får en noe bedre smak enn direkte fra vannrørene. Les gjerne mer om andre generelle opplysninger om Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *